Foto: eraserhead
prípadne vyskúšajte niečo iné
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pľúca spolu so zeleninou, soľou a korením dáme variť do studenej vody, (keď voda zovrie môžete túto vyliať pľúca opláchnuť a dať opäť variť do studenej vody, v tomto prípade zeleninu a korenia pridáme až na druhý krát) a na slabom ohni varíme asi 2 hodiny. Uvarené pľúca vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnuté zbavíme dýchacích trubíc a nakrájame na kocky. Zeleninu a časť pľúc rozmixujeme s pridaním naberačky vývaru do hladka.
- 2
V inom hrnci privedieme oba druhy smotany k varu a pridáme rozmixované pľúca so zeleninou. Opätovne privedieme do varu a pridáme nakrájané pľúca, povaríme 5 minút dochutíme octom, cukrom a soľou. Na tanieri ozdobíme domácou knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mne toto jedlo chutilo aj v školskej jedálni, a keď ho robila moja mama ja som jej pomáhal krájať uvarené pľúcka, samozrejme že časť som ich zjedol už počas krájania......
Tiež si spomínam na školskú jedáleň a kuchárku p. Novákovú ........
Tvoje prevedenie je však trochu zvýšená úroveň. Vďaka za pripomenutie.
A vedel by si mi povedat, co s tymito rybkami? Konkretne tie mensie, mali ich pod nazvom Lady fish a tie Silver biddy. A ak mas nejake dobre rady aj k Tilapii a black pomfret.
Neponahla to, vopred dakujem za rady a odpoved.
vidím tam aj nejakých krabov, nedávno som bol s Jakubom na love týchto kôrovcov, celkom chutné a ľahké jedlo to bolo ....
niektoré sa však ledva zmestili na tanier
goo.gl/zdYat1...
ak budeš mať viac času sea bass môžeš pripraviť v takom veééľmi slanom chlebe
goo.gl/KYzb7a...
varecha.pravda.sk/recepty/stuka-plnena-hlivou-ustricovou/...
Niektoré barracudy - ich mäso však môže byť toxické
www.ivvl.sk/stmat/jedryby.pdf...