Baklažán plnený rajčinami (bezmäsité)

eraserhead - fotkaeraserhead, 16. júla 2013

žiaľ ani toto jedlo nemožno označiť za Cruelty free

5 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Väčší baklažán prekrojíme na 4-5 časti, vnútro vydlabeme nie však úplne (treba vytvoriť také poháriky). Rajčiny nakrájame na malé kocky (polovicu si odložíme bokom) pridáme nasekané vnútro baklažánu, soľ, čerstvo pomleté korenie,olej a natrhanú bazalku..

  2. 2

    Rukami dôkladne pomačkáme a naplníme baklažány ktoré sme zvnútra posolili. Dáme na panvicu a okolo pridáme zvyšok rajčín. Panvicu zakryjeme a na miernom ohni upravujeme asi 40 minút v závislosti od veľkosti.

  3. 3

    Baklažán nie je potrebné zvlášť soliť a nechať vypotiť. ...........pointu možno nájsť v mojom profile, kliknutím na rovnaký obrázok ako je obrázok tohto receptu

Diskusia k receptu

afataga
vidim, ze si si zas doplnil profil, pobavila som sa, ako vzdy :-) vdaka
ludka10
...paci sa mi tento recept na lahucky obed alebo veceru, urcite vyskusam...
eraserhead
používam aj iné oleje, napríklad panenský slnečnicový olej vyprodukovaný na slovensku, mám však obavu ako by chutil bežnému slovenskému stravníkovi (keď odmietajú olivový olej pre jeho výraznú chuť, za studena lisovaný a nerafinovaný slnečnicový olej má tiež výraznú chuť a vôňu) ktorý je zvyknutý na rafinované oleje



nepoužívam ho však na vyprážanie a fritovanie ako hlása etiketa.
denyany
robievam niečo podobné, alebo ešte v kombinácii s inou zeleninou. baklažán mám rada a tiež ho pred použitím nesolím. a mám rada aj chuť a arómu rôznych olejov. mám napríklad olej zo slnečnicových jadierok za studena lisovaný. je skvelý, ale mojej rodine nevonia, tak ho používam málo.
daniella9
ja tiež používam slnečnicový olej nerafinovaný a lisovaný za studena a taktiež olivový olej, môžem len vrelo odporučiť:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia