Foto: eraserhead
Pstruh potočný (Salmo trutta morpha fario) je veľmi krásna a chutna ryba, je to taký malý losos ..... Zoberte ľudí ktorých máte radi, ľahké svieže Zobraziť celý popisPstruh potočný (Salmo trutta morpha fario) je veľmi krásna a chutna ryba, je to taký malý losos ..... Zoberte ľudí ktorých máte radi, ľahké svieže biele víno a upečte im vonku v prírode dobrú rybu .....
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vyhľadajte vo svojom okolí nejaký rybník kde chovajú ryby a kúpte ich zopár
-
2
Ryby usmrtíme ranou tupým predmetom do hlavy a okamžite zbavíme vnútorností, okamžite preto aby stiekla z krvi (nezabudnite odstrániť aj žiabre)
-
3
Cestou z rybníka a v rámci turistikiky si nazbierame za hrsť medvedieho cesnaku
-
4
Založíme oheň (ja som použil vianočný stromček, ktorý si každoročne na prvú grilovačku-opekačku na tento účel odkladáme). Budeme potrebovať tlejúcu pahrebu, kým ju pripravíme venujeme sa klasickej opekačke (viď. bod 9 a 10). Tiež dáme chladiť víno do jazierka.
- 5
Rybu dôkladne osušíme a položíme na alobal (grilovací alobal, prípadne viac vrstiev obyčajného)
- 6
Niekoľko listov medvedieho cesnaku zvinieme do ruličky a vložíme ich rybe do brucha, zopár listov položíme pod a na rybu. Jemne solíme zvnútra aj zvonka a pokropíme olejom.
- 7
Rybu dôladne zabalíme do alobalu a kompletne zahrabeme do pahreby, už neprikladáme. V pahrebe pečieme 10-15 minút v závislosti od veľkosti ryby. Keď uplynul potrebný čas rybu opatrne vyhrabeme aby sa nepretrhol alobal, podávame so zvyškom nasekaného medvedieho cesnaku a správne vychladnutým vínom.
- 8
Kým sa pečie ryba zbehneme k jazierku pre víno a popozeráme či medzi mušlami nenájdeme nejakú živú (tiež by sme ju dali do pahreby)
- 9
kým vznikne pahreba klasik opeká toto ..........
- 10
a tiež toto ...
- 5
*****
Ale je to pekný recept, majstrovský opis a už sa teším na opekačky a grilovačky v prírode.
ak by ste na opekačku prišli všetci čo ste sa tu pristavili, verte že aspoň kúsok ryby a dúšok vína by sa vám určite ušiel .........
@gabriele ja nie som rybár (ten čo chtá ryby) som iba poučený laik čo má ryby veľmi rád, v bode 5 rybu pekne viedieť, niekedy sa tu vyskytoval @Rybarkuchar možno by on vedel povedať svoj názor či to je alebo nie je potočák. A čo sa týka tých termínov áno, vykonávacia vyhláška 185/2006 k zákonu 139/2002 uvádza tieto termíny, mám však pocit že sa nevzťahujú na súkromné pozemky a ryby chované na týchto (ryby som kupoval na súkromnom rybníku, ak chceš napíš do redakcie kontakt na teba a ja ti pošlem adresu rybníka aby som tu nerobil reklamu )