Krabie tyčinky

eraserhead - fotkaEraserhead, 18. januára 2014 22:39
Ďalšie recepty »

Ak budete niekedy chytať krabov (nie do pasce) ale ručne s pomocou malého sitka, nedávaje ich potom spolu, okamžite si navzájom amputujú klepetá.

2
porcie
30 min
príprava
1 min
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 zväzok
3 ks
3 strúčiky
 staršie
 na vyprážanie
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Krabov si uvaríme takto alebo takto. Z uvarených krabov si uchováme niekoľko párov klepiet (ak máme malých krabov tak prvý pár klepiet, ak máme veľkých krabov tak druhý alebo tretí pár klepiet), a jeden vrchný skelet.

    Krabie tyčinky - obrázok 1
  2. 2

    Uvareného kraba rozbijeme a vyberieme čo najviac mäsa, toto nasekáme na jemno a zmiešame zo strúhankou (ktorú sme si pripravily z pečiva) a štipkou soli.. Strúhanky použite iba toľko aby sa mäso zlepilo. Pripravené klepieto namočíme do olivového oleja a obalíme vo vyrobenej strúhanke (strúhanku presitujte cez sitá dvoch veľkostí aby ste dosiahli uniformnú veľkosť)

    Krabie tyčinky - obrázok 2
  3. 3

    Rozohrejte toľko oleja aby sa ponoril celý objem klepeta. Vyprážame krátko, asi minútu. Podávame teplé so sladkou čili omáčkou ktorú nalejeme do vrchného krabieho skeletu.

  4. 4

    UPOZORNENIE: Niektoré kraby v niektorých štátoch je zakázané loviť!

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist