Krabie tyčinky

eraserhead - fotkaeraserhead, 18. januára 2014

Ak budete niekedy chytať krabov (nie do pasce) ale ručne s pomocou malého sitka, nedávaje ich potom spolu, okamžite si navzájom amputujú klepetá.

2
porcie
30 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 zväzok
3 ks
3 strúčiky
 staršie
 na vyprážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krabov si uvaríme takto alebo takto. Z uvarených krabov si uchováme niekoľko párov klepiet (ak máme malých krabov tak prvý pár klepiet, ak máme veľkých krabov tak druhý alebo tretí pár klepiet), a jeden vrchný skelet.

    Krabie tyčinky - obrázok 1
  2. 2

    Uvareného kraba rozbijeme a vyberieme čo najviac mäsa, toto nasekáme na jemno a zmiešame zo strúhankou (ktorú sme si pripravily z pečiva) a štipkou soli.. Strúhanky použite iba toľko aby sa mäso zlepilo. Pripravené klepieto namočíme do olivového oleja a obalíme vo vyrobenej strúhanke (strúhanku presitujte cez sitá dvoch veľkostí aby ste dosiahli uniformnú veľkosť)

    Krabie tyčinky - obrázok 2
  3. 3

    Rozohrejte toľko oleja aby sa ponoril celý objem klepeta. Vyprážame krátko, asi minútu. Podávame teplé so sladkou čili omáčkou ktorú nalejeme do vrchného krabieho skeletu.

  4. 4

    UPOZORNENIE: Niektoré kraby v niektorých štátoch je zakázané loviť!

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Super! Viem presne kto by ma za toho jedlo na rukách nosil. Len kde uloviť toho kraba? Každopádne, recept odkladám, jeden nikdy nevie kam ho osud zaveje.. :-)
@eraserhead vies ako sme my raz robili krabov na Silvestra? Urobili sme vatru a na jej kraji sme do piesku zahrabali kraby. Potom hotove vytiahli, z klepietok vybrali maso a to pokvapkali s ghee zmiesanym s troskou soli a zakvapli s citronom. A mali sme novorocne jednohubky :)

Pridaj komentár k receptu: