Foto: eraserhead
Ak budete niekedy chytať krabov (nie do pasce) ale ručne s pomocou malého sitka, nedávaje ich potom spolu, okamžite si navzájom amputujú klepetá.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 1
-
2
Uvareného kraba rozbijeme a vyberieme čo najviac mäsa, toto nasekáme na jemno a zmiešame zo strúhankou (ktorú sme si pripravily z pečiva) a štipkou soli.. Strúhanky použite iba toľko aby sa mäso zlepilo. Pripravené klepieto namočíme do olivového oleja a obalíme vo vyrobenej strúhanke (strúhanku presitujte cez sitá dvoch veľkostí aby ste dosiahli uniformnú veľkosť)
-
3
Rozohrejte toľko oleja aby sa ponoril celý objem klepeta. Vyprážame krátko, asi minútu. Podávame teplé so sladkou čili omáčkou ktorú nalejeme do vrchného krabieho skeletu.
- 4
UPOZORNENIE: Niektoré kraby v niektorých štátoch je zakázané loviť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
@2010 návod je to super, ale vediac aké sú kraby rýchle by som si na to netrúfol