Foto: eraserhead
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
250 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
20 g |
|
3 ks |
|
1 štipka |
|
10 g |
|
|
|
Tvarohová plnka: | |
200 g |
|
70 g |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
5 g |
|
|
|
1 štipka |
|
|
|
Lekvárová plnka: | |
200 g |
|
|
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, 1 lyžičky cukru a droždia si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme soľ, citrónovú kôru (kôru si pripravíme z jedného chemicky neošetreného citróna a rozdelíme si ju na 3 časti), vanilínový cukor, kvások, vlažné mlieko, žĺtka, rozpustené maslo. Dôkladne vypracujeme na vláčne a nelepivé cesto. Necháme asi hodinu vykysnúť (cesto zakryte a vložte napríklad do vypnutej rúry).
- 2
Kým cesto kysne, pripravte si zmiešaním jednotlivých surovín (okrem hrozienok) plnky. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na asi 1,5 cm a pomocou pohára vykrajujeme kolieska do ktorých dnom pohára spravíme menšiu proehlbinu ktorú rovnomerne zaplníme plnkou, tvarohovú ozdobíme hrozienkami. Kraje koláčov potrieme zvyšným žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° C približne 20 minút.
- 3
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
napríklad špagety, mám ich veľmi rád (všeobecne cestoviny) ale ešte sa mi nepodarili tak aby som bol s nimi spokojný
tento tu
varecha.pravda.sk/recepty/rychla-raw-mnamka/49271-recept....
som pridal včera 23:16 stále však pri ňom svieti "ČAKAJÚCI NA ZVEREJNENIE" čo je zaujímavé v súvislosti ak si pozriem recepty ktoré boli pridané dnes a sú aj dnes zverejnené (od "49275" vyššie)
Očakávam iné ako infantilné vysvetlenie
Navyše nerozumiem čo presne myslíte otázkou "v čom je prínos v menežovaní času pridania receptu?" trochu nerozumiem, čo sa vlastne pýtate.
Admini nemanažujú čas receptov. Admini hotové recepty schvaľujú (to znamená, že niektoré môžu aj zamietnuť).
Vo vašom prípade je podľa mňa recept nekompletný. Čiže je správne, že nebol schválený. Napríklad suroviny nekorešpondujú s "textom" receptu.
Osobne by som ešte odporúčal trochu premyslieť názov a dĺžku postupu. Síce neplatí pravidlo pre minimálnu dĺžku textu popisu.
V každom prípade príde mi trochu infantilné sa pýtať cez diskusné komentáre "prečo mi nebol zverejnený recept?" Skúste, prosím, nabudúce priamo kontaktovať redakciu, ľahšie/rýchlejšie objavíme vašu otázku...
Čo sa týka menežovania času pridania receptu, mám silný pocit že @niekto subjektívne určuje kedy bude daný recept zverejnený (ak vôbec) prípadne upraví cez dostupné rozhranie čas pridania receptu a ten sa následne zobrazí v inom časovom slede (osobná skúsenosť).
O menežovaní adminmi časom a o svojej skúsenosti s týmto som už písal 04.11.2013 na webmaster@varecha.sk a išlo o tento recept
varecha.pravda.sk/recepty/jablkove-lupienky-/46012-recept...
rozhodne je to vaše právo recept zamientúť
V mojom prípade je podľa teba recept
varecha.pravda.sk/recepty/rychla-raw-mnamka/49271-recept....
nekompletný, “Napríklad suroviny nekorešpondujú s "textom" receptu.“ Áno máš pravdu v prvej surovine chýba jej názov (čerstvé figy)
Prečo by som mal premyslieť názov a dĺžku postupu?
Rýchla=tento recept sa dá zvládnuť za 5minút a menej (prekrojíš figu a zvinieš tam to mäso-slaninku)
RAW=recept je pripravený zo surových surovín Tiroler Speck je tepelne neupravené bravčové mäso Figy sú surové
Mńamka=sladké ovocie a mäso je veľmi chutné a rafinované jedlo (v slovníku varecháča „mňamka“)
Ako som už písal vyššie, raz som ti písal na e-mail (2 krát pod recept) výsledok =bez tvojej reakcie.
Mám dlhoročné skúsenosti s tým že keď sa človek nevie odosobniť pri systémových riešeniach a „ide“ po človekovi a nie po probléme nik si nepomôže a neriešený problém ťa doženie v inej farbe a tam kde by si to nečakal
@tomas ak do koncepcie varecha.sk nepasuje projekt @eraserhead tak mi to daj jednoznačne vedieť
Varecha podporuje občas trošičku viac len recepty, ktoré majú peknú fotku, alebo veľmi zaujímavý obsah, tie sú občas viac promované (a dá sa to považovať za menežovanie). A to robí ľubovoľný web na svete, že zvýrazní obsah, ktorý je zaujímavý. Rovnako to robia televízie, rádiá, noviny, ak majú niečo zaujímavé, tak to trochu zvýraznia.
čo je to druhé, bude odhalené keď zverejním tecept .....
takže @methi testovanie dopadlo celkom fajn dnes som si to dal ako prílohu k čaju z puškvorca
tieto jedávate?
goo.gl/QI76WG...
žiaľ redakcia odstránila z receptu mimo iné aj tie odkazy na videá ...
toto je rýchlejší spôsob ako si ich možno pripraviť, EVO, cesnak 4-5 minút na panvici, posypať petržlenom a podávať
zatiaľ len toto ..
goo.gl/qrQ2y6...
ej ombre päťka s hviezdičkou, raz som niečo také dostal zo slohu 5 za more chýb a hviezdu za obsah .....