Foto: eraserhead
len žiadnu múku .........
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle restujeme nasekanú cibuľu a zeleninu prekrojenú po dĺžke. Po chvíľi pridáme pľúcka a krátko zarestujeme, zalejeme vriacim vývarom (ak máme vývar dostatočne ochutený soľ, korenie jedlo už nesolíme) a na miernom plameni povaríme 30 miút. Potom odoberieme mrkvu a krajšie kúsky pľúcok a odložíme bokom. Pridáme obe smotany a necháme prevrieť, rozmixujeme a opäť necháme prevrieť. Podávame studené a ozdobené nakrájanou mrkvou a kúskami pľúc.
- 2
Poznámka: pľúcka získame tak že zo sliepky z ktorej budeme variť polievku si vždy tento orgán odoberieme a uložíme do mrazáku. Ak slepačiu polievku varíte každý týždeň, za tri mesiace nazbierate približne 250g.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja ten jablkový koláč spolu s pečenou kačkou alebo husou robím pravidelne pre celú skupinu na lyžovačke, kôli tej kačke si vždy beriem aj hlinený hrniec...
mám rád jedlá ktoré pekne vyzerajú a volajú sa podľa použitých surovín, čiže už z názvu jedla vieš čo to je a podľa fotky sa rozhodneš či to skúsiš
toto tu je kávovo kokosový nepečený koláčik