Foto: eraserhead
huspenina alebo rôsol sa dá pripraviť rôzne ..........
3
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
360 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Je dôležité paprče dôkladne očistiť, ja to robím tak že ich oblejem vriacou vodou a stiahnem kožu aj s pazúrmi.
- 2
Dáme variť asi 3 litre vody, pridáme soľ, korenie, srdcia a paprče. Varíme niekoľko hodín (5-6) kým nám neostane asi 0,5l silného vývaru. Srdcia nakrájame na drobušké kocky dáme do vhodnej formy a zalejeme precedeným vývarom. Po stuhnutí vyberieme ozdobíme červenou cibuľou,nakrájaným farebným korením a nakrájanými srdciami
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
prosím ťa, prezrad mi, v akej forme si zalieval vývar na huspeninu, že máš taký dokonalý guľovitý tvar.
dakujem.
*****
to nie je sa najesť do sýtosti ako z bravčovej huspeniny, ale to je pochutnať si,teda ochutnať delikatessu.
Dnes keď už nemáme vlastné hospodárstvo mi tieto paprče nosí Ivan.
Tá forma do ktorej som to robil, neviem čo bolo, našiel som to v kredenci.
Pani hubata, podľa Vašich názorov ktoré tu prezentujete mohol jeden nadobudnúť dojem že poznáte život na vidieku, nohy hydiny majú jeden vrchný epitel ktorý je potrebné stiahnuť.
Jaris, nikde nie je uvedené že huspenina sa uvarí z 3 sŕdc a 3 litrov vody, huspenina vznikne rozvarením väziva-šliach ktoré je v tých paprčiach.
Tento recept je moja vlastná invencia, to že sa pripravoval relatívne dlho a je toho tak málo neznamená že treba stáť 6 hodín pri peterkách a podávať manželovi aby sa z toho najedol ...........