Ak ste zvyknutý na tradičnú formu utopencov pripravte si teda
tú ......
Tie najlepšie recepty z Varechy priamo do vášho mailu.
5 porcií
60 minút príprava
20 minút tepelná úprava
Suroviny
0,5 kg
1 l
Postup
1
Nálev si pripravíme podľa tohoto receptu.
Mozog si pripravíme podľa nasledovného receptu , body 1-5.
Vychladnuté mozgy uložíme do vhodnej
nádoby a zalejeme vychladnutým nálevom, v chlade necháme aspoň týždeň. V chlade vydržia minimálne 6 týždňov
.....fuu-haaa...;-)...no,ulozim si to kvoli inspiracii,ale neviem,ci naberiem odvahu toto spravit a hlavne zjest;-).je tu niekde rcp.na utopence z bycich zliaz,poradil som to kamosovi,ten to spravil,ale "nedal som to....";-).ale je to super *5 ;-))).
predovšetkým obdivujem tvoju trpezlivosť a zručnosť pri čistení mozočku, pretože to je neuveriteľná prplačka a mne sa nikdy nepodarilo zachovať celý mozoček tak ako tebe... tento recept asi nikdy robiť nebudem ale ochutnala by som...
..neviem, my ked pecieme prasa na razni - cele tak jeme aj mozog mne chuti...toto je asi na kyslo...hmmm ked bude sanca vyskusam, len sama to asi neurobim...
Mozočky som u nás už roky nevidela ...... Môže to byť dobré, ale asi by som ich pokrájala na menšie časti, aby neboli také "živé". Nápad sa mi zdá dobrý, kto má rád utopencov tomu bude aj tento recept chutiť. Voľakedy keď bolo dostať vnútornosti tak sme mali radi vysmážaný ako rezeň, alebo na cibuľke........
Klasické utopence obľubujem , mám rád aj mozoček pripravený klasickým spôsobom s vajíčkom , ale keď si predstavím ako asi vyzerajú mozočky v náleve čakajúce na konzumáciu silne mi to pripomína sklenené nádoby v biologickom kabinete v škole kde bolo uložené niekoľko vzoriek mozgu vo formaldehyde. Bŕŕ nemusím.
Ozajstný chlapský recept, ktorý stojí za vyskúšanie. Nie je dôvod štítiť sa vzhľadu ani chuti. Tatarský biftek, je podľa väčšiny konzumentov "mňamka" a je zo surového hovädzieho mäsa. Ako chlapec som zažil zabíjačku, kde chlapi vybrali z chrbtice prasaťa miechu, vytlačili ju z obalu a osolenú ju s kúskom chleba zjedli. Okoštoval som tiež a tváril som sa ako veľký chlap..........
A to nehovorím o ďalších fajnotách, ktoré by sa dnes chápali takmer ako barbarstvo.
Che...zkusím! Ono to vypadá skutečně divně, ale mozeček je dobrá věc. Já si vzpomínám na reakce okolí, když jsem si uvařil mlíčí z vánočního kapra v okyselené vodě, osolil, opepřil a s chutí snědl. Několika lidem se změnila barva ve tváři, ale když ono je to tak dobré...:-) Tohle bude něco podobného, jen někde v řeznictví zastihnout mozeček.
A to nehovorím o ďalších fajnotách, ktoré by sa dnes chápali takmer ako barbarstvo.
chuť je príjemne kyslá a konzistencia poddajná .......