Utopence z bravčového mozgu

eraserhead - fotkaeraserhead, 2. februára 2015

Ak ste zvyknutý na tradičnú formu utopencov pripravte si teda ......

5
porcií
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 l




Postup

  1. 1

    Nálev si pripravíme podľa tohoto receptu. Mozog si pripravíme podľa nasledovného receptu , body 1-5. Vychladnuté mozgy uložíme do vhodnej nádoby a zalejeme vychladnutým nálevom, v chlade necháme aspoň týždeň. V chlade vydržia minimálne 6 týždňov

Diskusia k receptu

elalea
.....fuu-haaa...;-)...no,ulozim si to kvoli inspiracii,ale neviem,ci naberiem odvahu toto spravit a hlavne zjest;-).je tu niekde rcp.na utopence z bycich zliaz,poradil som to kamosovi,ten to spravil,ale "nedal som to....";-).ale je to super *5 ;-))).
elixir
Juj, toto nie je veľmi pre bylinožravcov ako som ja, ale je mi sympatické, že keď už zviera skončilo na tanieri, vieš ho celé zúžitkovať... zdá sa. :)
izabella929
tak toto som ešte fakt nikdy nevidela...bola som pri každej našej zábíjačke, ale na toť si nepamätám..kde si to kúpil?
evusik
predovšetkým obdivujem tvoju trpezlivosť a zručnosť pri čistení mozočku, pretože to je neuveriteľná prplačka a mne sa nikdy nepodarilo zachovať celý mozoček tak ako tebe... tento recept asi nikdy robiť nebudem ale ochutnala by som...
1x radox1
marijanna
..neviem, my ked pecieme prasa na razni - cele tak jeme aj mozog mne chuti...toto je asi na kyslo...hmmm ked bude sanca vyskusam, len sama to asi neurobim...
hubata
Mozočky som u nás už roky nevidela ...... Môže to byť dobré, ale asi by som ich pokrájala na menšie časti, aby neboli také "živé". Nápad sa mi zdá dobrý, kto má rád utopencov tomu bude aj tento recept chutiť. Voľakedy keď bolo dostať vnútornosti tak sme mali radi vysmážaný ako rezeň, alebo na cibuľke........
katka78
Zrejme tiež robiť nebudem, ale okoštovala by som.
jozefj
Výborný recept.Mozog je delikatesa.Skús niekedy v trojobale , je to fajnota.
radox1
suhlasim s evusik,ako sa ti podarilo ho vycistit,ze ostal neporuseny?
boxik
Klasické utopence obľubujem , mám rád aj mozoček pripravený klasickým spôsobom s vajíčkom , ale keď si predstavím ako asi vyzerajú mozočky v náleve čakajúce na konzumáciu silne mi to pripomína sklenené nádoby v biologickom kabinete v škole kde bolo uložené niekoľko vzoriek mozgu vo formaldehyde. Bŕŕ nemusím.
používateľ nemá avatar
asu
asu
Ozajstný chlapský recept, ktorý stojí za vyskúšanie. Nie je dôvod štítiť sa vzhľadu ani chuti. Tatarský biftek, je podľa väčšiny konzumentov "mňamka" a je zo surového hovädzieho mäsa. Ako chlapec som zažil zabíjačku, kde chlapi vybrali z chrbtice prasaťa miechu, vytlačili ju z obalu a osolenú ju s kúskom chleba zjedli. Okoštoval som tiež a tváril som sa ako veľký chlap..........
A to nehovorím o ďalších fajnotách, ktoré by sa dnes chápali takmer ako barbarstvo.
eraserhead
áno, čistenie mozgu je trošku pracné ..........
chuť je príjemne kyslá a konzistencia poddajná .......
ivan14
Che...zkusím! Ono to vypadá skutečně divně, ale mozeček je dobrá věc. Já si vzpomínám na reakce okolí, když jsem si uvařil mlíčí z vánočního kapra v okyselené vodě, osolil, opepřil a s chutí snědl. Několika lidem se změnila barva ve tváři, ale když ono je to tak dobré...:-) Tohle bude něco podobného, jen někde v řeznictví zastihnout mozeček.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia