Tekvicová omáčka

eraserhead - fotkaeraserhead, 14. júla 2015
2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ČL
1 ks




Postup

  1. 1

    Mladú tekvicu, ja som použil patizón, očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu orestujeme na masle, pridáme tekvicu a kurkumu a tiež orestujeme. Pridáme trocha vody, soľ a restujeme 10-15 minút kým sa tekutina odparí. Rozmixujeme nahrubo - nie na úplný krém. Hotovú omáčku dochutíme soľou a pridáme nasekanú bazalku. Podávame s opečenou slaninkou, napríklad v tekvici.

Diskusia k receptu

jozka2
Kazdy podla chute,ja by som si dala plno kopru.Zboznujem tekvicove privarky s koprom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia