Foto: eraserhead
Rybu v čisto soľnej kruste si môžete pripraviť takto prípadne použite inú rybu. Je však na vás v čom Zobraziť celý popisRybu v čisto soľnej kruste si môžete pripraviť takto prípadne použite inú rybu. Je však na vás v čom budete "krustovať"
porcia
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Ak chcete umocniť vôňu použitých byliniek (použite ktoré máte, ja som dal tymián, rozmarín, ligurček) aspoň 3 hodiny vopred nasekajte bylinky a zamiešajte ich do soli, nezakrytú soľ uložte do chladničky, soľ čiastočne natiahne vlhkosť z chladničky a spolu s bylinkami nám vytvorí aromatickú zmes. Do pripravenej zmesi pridáme múku, vajíčko a podľa potreby vodu, vymiesime kompaktné cesto. Polovicu cesta položíme na vhodnú nádobu a na cesto uložíme umytú, očistenú a osušenú rybu (podľa vlastného výberu) ktorej sme do brucha dali vetvičku z byliniek a zopár kvapiek oleja.
-
2
Rybu prikryjeme druhou časťou cesta, a naprklad malou lyžičkou naznačíme šupiny, oko som dal kaparu, môžte dať aj olivu
-
3
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C a 30 minút, hotovú vyberieme a necháme ešte 5 minút vychladnúť.
-
4
Ostrým nožom opatrne otvoríme ......., podávajte priamo v kruste.
-
5
Vhodnou prílohou je mladá cukina (nech nemá v priereze-priemere viac ako 3 cm) a rajčinky iba zľahka ugrilované. Rybu pokvapkáme kvalitným olejom a ....
-
6
solíme až na tanieri, napríklad takouto soľou, keď sme si už dali toľko práce s tou krustou.
- 7
Diskusia k receptu