Jahňací hrebienok

eraserhead - fotkaeraserhead, 5. apríla 2015

slovenské jahniatko - baranček

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
0,5 kg
0,5 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ja som mal celé jahňa a rozobral som ho nasledovne: zadné nohy, predné hohy, krk, trup rozseknúť na polovicu. A z jednej polovice trupu som si pripravil hrebienok nasledovne (Je to v talianskom jazyku a pán pripravuje hrebienok v kombinácii s bravčovou panenkou ktorú zabalí do mäsa ktoré oddelí od rebier. Pre náš účel nám stačí video do 2:50)

  2. 2

    V šupke si uvaríme menšie zemiaky, ošúpeme a ak sú väčšie ako vlašský orech tak ich nakrájame na menšie časti a odložíme na neskoršiu úpravu. Jednotlivé rebrá dôkladne zabalíme do alobalu (aby počas pečenia nesčernali), mäso pokropíme olejom, jemne solíme a koreníme práve zomletým korením. Dáme piecť na 200 °C 8-10 minút. Zatiaľ si nadrobno nasekáme bylinky a zmiešame s trochou oleja. Hrebienok vyberieme z rúry a mäso potrieme zmesou byliniek, vrátime do rúry na 5 minút. Vyberieme z rúry odstránime alobal a kým mäso dôjde dokončíme prílohu. Zemiaky zľahka opečieme na panvici, osolený a okorenený špenát zľahka sparíme na masle a oleji s pridaním jedného cesnaku. Do otvorenej a chladnúcej rúry môžete počas robenia prílohy vložiť taniere aby sa predhriali.

  3. 3

    .......toto veľkonočné karè malo 12 rebier .........

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Aj mňa zaujíma príprava. Ja sa s ňou nemordujem, to má na starosti manžel, ja už len uvarím, ale ukázala by som mu tvoj spôsob, možno by sa mu hodil.
Vyzerá to supééééér. Mne sa to páči. Trošku úsmevu pri obede tiež nezaškodí. Ja by som tiež poprosila o postup na prípravu hrebienka. Taktiež mám s tým problém. Ďakujem. KK5*.
mariamka
v reze nemám, robil a podával som to hosťovi na veľkonočnú nedeľu, nechcel som aby to vychladlo kým to budem fotiť, tak som to len tak s mobilom nacvakal ....
už som to raz písal, ja fotiť neviem .........

Pridaj komentár k receptu: