Foto: eraserhead
slovenské jahniatko - baranček
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Ja som mal celé jahňa a rozobral som ho nasledovne: zadné nohy, predné hohy, krk, trup rozseknúť na polovicu. A z jednej polovice trupu som si pripravil hrebienok nasledovne (Je to v talianskom jazyku a pán pripravuje hrebienok v kombinácii s bravčovou panenkou ktorú zabalí do mäsa ktoré oddelí od rebier. Pre náš účel nám stačí video do 2:50)
- 2
V šupke si uvaríme menšie zemiaky, ošúpeme a ak sú väčšie ako vlašský orech tak ich nakrájame na menšie časti a odložíme na neskoršiu úpravu. Jednotlivé rebrá dôkladne zabalíme do alobalu (aby počas pečenia nesčernali), mäso pokropíme olejom, jemne solíme a koreníme práve zomletým korením. Dáme piecť na 200 °C 8-10 minút. Zatiaľ si nadrobno nasekáme bylinky a zmiešame s trochou oleja. Hrebienok vyberieme z rúry a mäso potrieme zmesou byliniek, vrátime do rúry na 5 minút. Vyberieme z rúry odstránime alobal a kým mäso dôjde dokončíme prílohu. Zemiaky zľahka opečieme na panvici, osolený a okorenený špenát zľahka sparíme na masle a oleji s pridaním jedného cesnaku. Do otvorenej a chladnúcej rúry môžete počas robenia prílohy vložiť taniere aby sa predhriali.
- 3
.......toto veľkonočné karè malo 12 rebier .........
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
v reze nemám, robil a podával som to hosťovi na veľkonočnú nedeľu, nechcel som aby to vychladlo kým to budem fotiť, tak som to len tak s mobilom nacvakal ....
už som to raz písal, ja fotiť neviem .........