Foto: eraserhead
Pri príprave jedál nikdy nepoužívame stužené tuky a margaríny, použite radšej aplikáciu sedliacky rozum a tiež prírodné a prirodzené suroviny.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V preosiatej múke s cukrom a soľou rozmrvíme maslo, pridáme žĺtok, vodu a vypracujeme kompaktné cesto. Akonáhle máte cesto rozvaľkané premiestnite ho na plech na ktorom budete koláč piecť, to preto aby sa Vám počas manipulácie nerozpadol. Cesto rozvaľkáme na priemer 30 cm. Bryndzu kladieme do kruhu asi 5-8 cm od kraja, posypeme nasekanou pažítkou.
-
2
Okraje cesta postupne a po celom obvode prehneme cez bryndzu a zľahka pritlačíme. Poukladáme vykôstkované čerešňe, posypeme cukrom a čerstvo zomletou škoricou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 35-40 minút.
-
3
Je to taký májový koláč - májová bryndza májové čerešňe (sám som si ich nazbieral). Čerešňe sú také menšie, neviem možno aj preto že rastú v opustenej záhrade a nikto ich nepostrekuje, červíky neboli ani v jednej dokonca ani droz nebol na strome
A zdravý rozum by a mal používať aj pri písaní na Vareche.
K receptu - velmi zaujimave urcite by som rada ochutnala. A redenca si nevsimaj, ak je to novoregistrovany kredenc, ten ma "konstruktivne" komentare a priori ku vsetkemu.
PS: v rozpise surovín chýba žĺtok (je v recepte)