Jablkové lupienky

eraserhead - fotkaeraserhead, 4. novembra 2013

keď Vám ostanú nejaké jablká z jablkového koláča pripravte si alternatívu k zvyčajným lupienkom

4
porcie
10 minút
príprava
420 minút
na 80 °C

Suroviny

1 kg




Postup

  1. 1

    Jablká umyjeme, zbavíme šupky a jadrovníka. Rozmixujeme dohladka a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme a dáme sušiť do rúry vyhriatej na 80°C a 7hodín. Keď uplynie čas a plech vychladne, z papiera odlupijeme jablkové lupienky. Skladujeme vo vzduchotesnej dóze.

  2. 2

    Pri tomto recepte treba experimentovať, jablká napríklad nešúpať, pridať čerstvo namletú škoricu, klinček, badián ......... Taktiež ak máte na balkóne vražedné slnko, môžete okrem rajčín sušiť aj túto variáciu na "ovocnú kožu" ......

  3. 3

    ..čo sa týka hviezdičkovania receptov, ja by som prijal aj pridávanie mínusov ako protiklad voči hviezdičkám

Diskusia k receptu

marikafil
no ja suším jablká (a aj iné) v sušičke, ale zatiaľ som robila len "mesiačiky". nabudúce vyskúšam aj rozmixované.
farbuska
Jablká zvyčajne len pokrájam na tenučké plátky a suším voľne na vzduchu. Toto však skúsim s jablkami, z ktorých zostanú len kúsky kvôli červom alebo inému poškodeniu.
babinkka
Suší sa to 7 hodín na 80°C a potom sa nechá rúra vychladiť, alebo sa tie jablká strčia do rúry vyhriatej na 80°C, rúra sa vypne a jablká sa nechajú v zatvorenej rúre až do vychladnutia tých 7 hodín?
babinkka
Pardón, nevšimla som si čas sušenia pod receptom - už mi je to jasné :)
eraserhead
áno, pečie-suší sa to 7 aj viac hodín, treba sledovať a dosiahnuť istú krehkosť....
sú aj iné veci čo sa pečú tak pomaly napríklad mladá ovečka
8 hodínín na 80 C°


eviana
Tak toto by som raz chcela ochutnať... krása, ďakujem za úžasnú inšpiráciu.
sandra
@eraserhead , prosím ťa rybku pečenú pár minút na bielej tekvici mi sem nepostneš? Asi to nemáš už zverejnené. Bol to tuším pangas, ja som si tak robila lososa. Zabudla som, či tam boli aj nejaké bylinky, alebo len citrón....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia