Foto: eraserhead
keď Vám ostanú nejaké jablká z jablkového koláča pripravte si alternatívu k zvyčajným lupienkom
porcie
príprava
na 80 °C
Postup
-
1
Jablká umyjeme, zbavíme šupky a jadrovníka. Rozmixujeme dohladka a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme a dáme sušiť do rúry vyhriatej na 80°C a 7hodín. Keď uplynie čas a plech vychladne, z papiera odlupijeme jablkové lupienky. Skladujeme vo vzduchotesnej dóze.
- 2
Pri tomto recepte treba experimentovať, jablká napríklad nešúpať, pridať čerstvo namletú škoricu, klinček, badián ......... Taktiež ak máte na balkóne vražedné slnko, môžete okrem rajčín sušiť aj túto variáciu na "ovocnú kožu" ......
- 3
..čo sa týka hviezdičkovania receptov, ja by som prijal aj pridávanie mínusov ako protiklad voči hviezdičkám
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
sú aj iné veci čo sa pečú tak pomaly napríklad mladá ovečka
8 hodínín na 80 C°