Foto: eraserhead
1
porcia
porcia
35 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme variť dostatočné množstvo vody, osolíme a pridáme po 4 guľôčky z každého korenia. Necháme povariť pol hodinu a potom pridáme žlazu, na miernom ohni varíme 5minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.
- 2
Vychladnutú žlazu veľmi opatrne zbavíme dvoch vrstiev blán (opatrne preto aby sme zachovali tvar), v strede pozdĺžne nakrojíme ale neprekrojíme to isté zopakujeme aj po stranách. Grilujeme asi 10 minút z oboch strán na panvici ktorú sme zľahka pokropili olejom, jemne solíme a koreníme čerstvo zomletým čiernym korenín. Na panvici grilujeme aj mrkvu (celú mrkvu pozdľžne opatrne rozoberieme a použijeme iba stred).
- 3
Uložíme na podnos, posypeme nakrájeným cesnakom, čili a klíčkami cibule.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
PS: Tie dnesne zeny za boja akychkolvek zliaz :P
určite sú tu aj ľudia zo Sicílie, ale asi nemajú odvahu zverejniť aj jednu z ich špecialít ............ tak je dobré občas niečo pridať ........
No, ale, ked ochutnam zlazy, urcite sa ozvem, tu chut si neviem predstavit :)
@eviana stigghiola su creva mladych jahniatok(tie lepsie) ale i hovadzie byvaju, su zatocene na kusku mladej cibulky, niekto prida i kusok sadla , griluje sa to a potom osoli a zaleje citronovou stavou, je to fantasticka dobrota :)
Nebolo to u obuvnika?
...no nie všetky ženy sa boja.... česť vynimkám...🤣🤣🤣