Foto: eraserhead
na mladú tekvicu je vhodná aj ryba
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
1/3 tekvice nakrájame na asi 1cm kolieska, očistíme obalíme v rozšľahanom vajíčku a následne v strúhanke s trochou soli, sezamom a ľanom. Dáme na pečiaci papier, jemne pokvapkáme olejom a dáme piecť na 180 a 30 minút.
- 2
Zvyšnú tekvicu ošúpeme a celú nakrájame na malé kocky. V hrnci roztopíme trochu masla a pridáme rímsku rascu, necháme krátko prevoniať (1-2 minúty), pridáme nakrájanú tekvicu zľahka orestujeme (2-3 minúty) zalejeme vriacou vodou asi do polovice tekvice a osolíme. Na miernom plameni dusíme až do úplného odparenia tekutiny tak 30 minút, následne prepasírujeme alebo rozmixujeme do hladka.
- 3
Z vnútornej strany šupiek si vhodným nástrojom pripravíme rezance ktoré necháme v troche oleja, citrónovej šťavy a rozmarínu aspoň 30 minút marinovať. Na tanier dáme rozmixovanú tekvicu, upečenú tekvicu tekvicové rezance. Podávame studené.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tekvica v jogurte a kukuričných lupienkoch pečená v rúre, uhorkový šalát (uhorka, kôpor, med, ocot) a studená cesnakovo kôprová omáčka
@tinca ja nie som spokojný so svojimi fotkami, s fotením to mám tak ako s lyžovaním, spúšťam sa dolu svahom, či je to však lyžovanie to neviem .........