![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tatranská cesnaková polievka
Táto polievka patrí k druhu zložených polievok s vyššou výživovou hodnotou. Víno do nej môžeme aj...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vianočné guľky do papuľky
Čokoládové bonbóny s ľahkou a rýchlou prípravou. Ak máme nachystané všetky ingrediencie, ide výroba vianočnej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rezance hrubozrnné - aj pre diabetikov
Recept na tieto rezance som si vymyslela sama, teda garantujem ich kvalitu osobne. Múka na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kung-pao
Starší recept z čias, keď nebolo ryžové víno. Kľudne znesie i našu sójovú omáčku a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené údené v marináde
Nový spôsob prípravy údenej šunky. Ja som použila lacnejšie karé s kosťou, veľmi chudé. treba...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Veľkonočná plnka tradičná
Toto je komplexné jedlo. K nemu netreba podávať prílohy či chlieb. Stačí mixed pickles či...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Závitky z údeného lososa
jedlo je vhodné ako predjedlo alebo ako súčasť sviatočného studeného bufetu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fondue bourguignonne-Topené burgundské mäso
Potrebujeme set na fondue. Je to liehový varič s podstavcom, nerezová alebo medená hlbšia panvička,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečeňová paštéta na údenársky spôsob
Konzumuje sa s chlebom alebo zemiakmi. Veľmi chutné severofrancúzske jedlo.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tiramisu a la Cokomilka
Moje prvé tiramisu po dlhých rokoch... podarilo sa celkom, drží pokope.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybacia polievka
Toto je overený recept, ktorému za obeť padli generácie kaprov. Polievku okrem kapustnice...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Brusnicový kompót
Kompót je skvelý produkt, ktorý využijeme pri príprave diviny a omáčok k nej, ku kačacine...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kastrólová roštenka
Tento recept je ako stvorený na výživu rodiny počas chatárskeho víkendu. Stačí mať k nemu dobrý...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Medovníky vianočné
Tieto medovníky som vypiplávala niekoľko rokov, kým som dospela k terajšiemu zjednodušeniu. Kvôli času už...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pstruh na spôsob dobrej gazdinky
Na Štedrý večer jeme rybacinu. Aby to nebolo nudné, začala som pripravovať pstruhy, avšak...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiaky s kaviárom /alebo hľuzovkami/
Príloha i samostatný chod. Odporúčam podať k uvedeným rybím na mojej vareche alebo k perličke na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybie filetky s broskyňami
Kúpime sladkovodné ryby, ak nie sú pstruhy, môže byť zubáč, sumec.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hruškový koláč
Je to francúzska receptúra. Charakteristickú chuť a arómu dodáva calvados, ktorý najčastejšie nie je v...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lahôdkové fašírky Royal
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Syrovo-cesnaková pomazánka
Pomazánka je tradične podávaná pri slávnostnejších rodinných hromadách, kde sa zvlášť cení rýchly a geniálne jednoduchý...