Foto: cokomilka
Tieto medovníky som vypiplávala niekoľko rokov, kým som dospela k terajšiemu zjednodušeniu. Kvôli času už nezdobím tradičné kudrlinky...dávam prednosť vylepšeniam cesta. toto cesto krásne Zobraziť celý popisTieto medovníky som vypiplávala niekoľko rokov, kým som dospela k terajšiemu zjednodušeniu. Kvôli času už nezdobím tradičné kudrlinky...dávam prednosť vylepšeniam cesta. toto cesto krásne vonia včelím medom a voskom.
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Tvorba cesta. Zmiešame sypké zložky: múku, cukor, prášok do pečiva, orechy, čerstvo roztlčené korenie. Vlejeme med a žĺtky. Ručne uhnetieme šišku medového cesta. Zabalíme do fólie a necháme odležať min. 24 hodín v chladničke. Môžeme nechať i dlhšie, najlepšie 3 dni.
- 2
Pripravíme si veci na pečenie, dosku, valček, formičky, dva plechy na pečenie, najlepšie obyčajné bez teflónu. Cesto rozvaľkáme na pol centimetra výšky a vykrajujeme tvary formičkami. Trúbu predhrejeme na 230 stupňov celzia s vloženým plechom. Keď je plech horúci, potrieme ho tyčinkou včelieho vosku. Hneď ukladáme naň medovníky. Pečieme 7 minút.
- 3
Upečené medovníky nemusíme potierať vajcom. Vymiešame bielky s cukrom na hustú hmotu, nešľaháme, aby nemali bubliny, len miešame dokola. Cukrová poleva má byť hladká a lesklá. Potierame vyhcladnuté medovníčky alebo ich priamo namáčame do glazúry. Nožíkom uhladíme. Posypeme farebnou a čokoládovou posýpkou. necháme uschnúť z večera do rána. zavrieme do plechovice. Do krabice uložíme krajec čerstvého chleba aby medovníky zostali mäkké.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu