Pomazánka je tradične podávaná pri slávnostnejších rodinných hromadách, kde sa zvlášť cení rýchly a geniálne jednoduchý technologický postup. Kladie sa na stôl pokiaľ možno ešte Zobraziť celý popisPomazánka je tradične podávaná pri slávnostnejších rodinných hromadách, kde sa zvlášť cení rýchly a geniálne jednoduchý technologický postup. Kladie sa na stôl pokiaľ možno ešte pred príchodom hladných hostí tak aby bola k dispozícii pri aperitíve.
porcií
príprava
Postup
-
1
Nastrúhame ementál na jemno. Celú hlavu cesnaku rozotrieme.
- 2
Syr a cesnak vmiešame do majonézy. Hmota musí byť natierateľná ako paštéta, preto komponenty dolaďujeme s cieľom dosiahnuť túto konzistenciu. Dochutíme soľou. Uložíme do chladničky.
- 3
Nakrájame rožky na koliečka a rozložíme na podnos. pripravíme si špáradlá. Vychladenú nátierku nanášame na kolieska a prepichneme špáradlami. Zapíjame bielym vínom. Jedlo je hotové.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu