Syrovo-cesnaková pomazánka

cokomilka - fotkacokomilka, 21. októbra 2009

Pomazánka je tradične podávaná pri slávnostnejších rodinných hromadách, kde sa zvlášť cení rýchly a geniálne jednoduchý technologický postup. Kladie sa na stôl pokiaľ možno ešte pred príchodom hladných hostí tak aby bola k dispozícii pri aperitíve.

100
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

250 g bez príchute
250 g
hlava kus
3 štipka
10 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nastrúhame ementál na jemno. Celú hlavu cesnaku rozotrieme.

  2. 2

    Syr a cesnak vmiešame do majonézy. Hmota musí byť natierateľná ako paštéta, preto komponenty dolaďujeme s cieľom dosiahnuť túto konzistenciu. Dochutíme soľou. Uložíme do chladničky.

  3. 3

    Nakrájame rožky na koliečka a rozložíme na podnos. pripravíme si špáradlá. Vychladenú nátierku nanášame na kolieska a prepichneme špáradlami. Zapíjame bielym vínom. Jedlo je hotové.

Diskusia k receptu

marianne69
...robim velmi podobnu,pridavam este taveny syr mam ju aj v rcp,zboznujeme ju a silvester je bez nej nepredstavitelny:-))))

Zaujímavé video z archívu TV Varecha