Pizzoví slimáci

cokomilka - fotkacokomilka, 30. januára 2010
Pizzoví slimáci
Foto: cokomilka

Možno ste to už niekde videli...

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 ks
8 plátkov
3 strúčiky
1 ks
1 sáčok




Postup

  1. 1

    Vybalíme už hotové rozvaľkané cesto, uložíme na dosku. Rozbalíme syrokrém. Olivy scedíme. Rozotrieme cesnak.

  2. 2

    Syr natrieme na plát cesta, posypeme oreganom. Posypeme cesnakom. Uložíme štvorce šunky vedľa seba. Napevno zrolujeme. Roládu zachladíme na 20 minút.

  3. 3

    Pripravíme si plech s teflónovým povrchom. Našľaháme vajce. Roládu nakrájame na kruhové placky a jemne roztlačíme širokým nožom. Uložíme na plech. Plech netreba mastiť. Do stredu každého slimáčika vtlačíme olivu. Potrieme každý kúsok vajíčkom. Dáme piecť do zohriatej rúty. Pizzové slimáky stačí piecť 5-10 minút, vyberieme ich akonáhle napuchnú a zozlatnú. Podávame k vínu a pivu.

Diskusia k receptu

bozulka
Určite to je dobré aj to dobre vyzerá.Robievam niečo podobné,ale s inou plnkou.A ešte je to aj rýchlo upečené.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia