Foto: cokomilka
Možno ste to už niekde videli...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vybalíme už hotové rozvaľkané cesto, uložíme na dosku. Rozbalíme syrokrém. Olivy scedíme. Rozotrieme cesnak.
- 2
Syr natrieme na plát cesta, posypeme oreganom. Posypeme cesnakom. Uložíme štvorce šunky vedľa seba. Napevno zrolujeme. Roládu zachladíme na 20 minút.
- 3
Pripravíme si plech s teflónovým povrchom. Našľaháme vajce. Roládu nakrájame na kruhové placky a jemne roztlačíme širokým nožom. Uložíme na plech. Plech netreba mastiť. Do stredu každého slimáčika vtlačíme olivu. Potrieme každý kúsok vajíčkom. Dáme piecť do zohriatej rúty. Pizzové slimáky stačí piecť 5-10 minút, vyberieme ich akonáhle napuchnú a zozlatnú. Podávame k vínu a pivu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu