prazdny

Linguine „Itasia“

Cestoviny

Taliansko/ázijská fúzia chutí a techniky, ktorá perfektne funguje, len treba skúsiť!

prazdny

P-Polievka

Bezmäsité jedlá

Prvý pokus. Prečo P? Posúďte.

prazdny

Fazuľovica trochu inak

Bravčové mäso

Fazuľu uvaríme v kuchte, alebo deň vopred namočenú v hrnci so soľou, príp. vegetou...

prazdny

Marhuľové guľky s vínovou penou

Dezerty

Zemiaky dáme uvariť deň vopred, pomelieme ich, dáme na pracovnú dosku, do stredu spravíme jamku,...

prazdny

Vianočná polievka

Bezmäsité jedlá

Neviem odkiaľ pochádza , začala som ju variť podľa mojej svokry a to bolo dávno ,...

prazdny

Mrkvová osviežujúca polievka

Polievky

Pre horúce letné dni

prazdny

Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou

Hlavné jedlá

Plátky lososa rozkrojíme cez stred ako knihu, osolíme, posypeme štipkou čili a kôprom. Zrolujeme do rolky, ...

prazdny

Celer se sušenými rajčaty

Bezmäsité jedlá

Salát pro milovníky celeru. Velice jemný a příjemný. Výborný se semínkovýma placičkama i jako bežný...

prazdny

Cestoviny Rýchlovka

Bravčové mäso

Toto som si vymyslela jeden večer, ked som nevedela čo narýchlo na druhý deň do práce

prazdny

Iskender z baklažánu

Bezmäsité jedlá

Iskender je jeden z mnohých spôsobov ako podávať kebab. Túto vegetariánsku verziu s baklažánom som objavil...

prazdny

Jemná sardelová omáčka

Prílohy

Najprv si pripravíme sardelové maslo: sardely zbavíme chrbtice a jemne nožom vymiešame s 20 g masla...

prazdny

Rybacia polievka s kyslou kapustou

Polievky

Rybu očistíme a podusíme v troche osolenej vody. Na masle osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno...

prazdny

Sladké sushi maki s ovocím

Dezerty

Sladký variant tradičného japonského jedla - sushi....

prazdny

Diplomatické taštičky

Cestoviny

Postup prípravy je v podstate porovnatelný s tým, ako ho používal šefkuchar slov. velvyslanectva v nemenovanom...

prazdny

Gnocchi taliansko-slovenského priateľstva

Cestoviny

Uvařím brambory ve slupce, oloupu a ještě teplé nastrouhám, přidám mouku a sůl a vypracuji...

prazdny

Opekané zemiakové kocky s karamelizovaným jablkom a klobáskovými mrvencami

Bravčové mäso

Veľmi jednoduché, lacné a málo pracné jedlo, ktoré je naviac bez zbytočných tukov a cukru......

prazdny

Kurací vývar so šafranovými rezancami

Kuracie mäso

Uvaríme klasický kurací vývar, na ktorý použijeme kuracie mäso a údené kosti (kúpime už zaúdené u mäsiara),...

prazdny

Knedličky z celozrnných rožkov a údeného tofu

Bezmäsité jedlá

Výborne sa hodia do krémových polievok alebo so zeleninovým šalátom či dresingom.

prazdny

Mušle sv. Jakuba na šošovici à la Izabela I. Španielska

Hlavné jedlá

Mušle opečieme z obidvoch strán na olivovom oleji. Ochutíme soľou a korením. Pridáme maslo a necháme dôjsť...

prazdny

Hráškovo-mätové rizoto s morskými plodmi

Hlavné jedlá

Koreňovú zeleninu očistíme a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme ryžu, orestujeme a podlejeme bielym vínom...

prazdny

Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta

Bezmäsité jedlá

Slivkové gule, hoci sladké, sú na Slovensku obľúbené ako hlavný chod, pričom sa stali symbolom domácej pohody a kuchyne plnej rodinnej atmosféry....

prazdny

Paradajkové košíčky so pšenom

Bezmäsité jedlá

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

prazdny

Zelenogaštanové rizoto Carnestolendas de Castaňo

Bezmäsité jedlá

Gaštany sa ešte nájdu, možno kde-tu aj zabudnutá zelená rajčina v skleníku, či taká, ...

prazdny

Kuskus zapekaný so zeleninou a vajíčkom

Cestoviny

Kuskus nemusí byť iba prílohou k mäsu. Dá sa z neho pripraviť aj samostatné jedlo....

prazdny

Karfiol kráľovský

Večera

Kalafior po królewsku

prazdny

Škoricové fašírky v rajčinovej omáčke

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso, parmezán, vajce, strúhanku, pretlacený cesnak, sol, cierne korenie a...

prazdny

Husací guláš z vnútorností s kapustníkmi a viedenskou cibuľou

Hlavné jedlá

Husacie žalúdky, srdce aj pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Olúpanú cibuľu nakrájame na...

prazdny

Tortiglioni so šošovicou, pórom a hroznom

Cestoviny

Osviežujúce, jemne kyselkavé jedlo, vhodné i počas letných dní (1440 kJ)