Slezinová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 27. novembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
60 g
100 g
100 g
50 g
15 g




Postup

  1. 1

    Krúpy prepláchneme a dáme do slanej vody uvariť domäkka. Cibuľu nakrájame najemno a na masti ju smažíme do svetloružova, zasypeme múkou, opražíme, vmiešame mletú papriku a zalejeme vývarom.

  2. 2

    Dobre rozšľaháme, pridáme ďalšie korenie a cesnak. Necháme dobre povariť. Potom pridáme zomletú bravčovú slezinu a varíme asi 15 minút. Pred dokončením vložíme do polievky uvarené krúpy.

  3. 3

    Podľa potreby dochutíme vegetou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia