Pošírované mäsové guľky v paradajkovej omáčke so zemiakovým pyré
Tento recept je môj obľúbený. Je to rýchly a chutný obed alebo večera.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Spravíme si paradajkovú omáčku tak, že spojíme pretlak, trochou cukru a dochutíme bazalkou, čiernym mletým korením a soľou. Prilejeme 1/2 l vody a varíme.
- 2
Príprava mäsových guliek: ochutíme si mäso korením, soľou a vajíčkom. Všetko dobre vymiešame a robíme malé guľky, ktoré obaľujeme v hl. múke. Hotové obalené guľky vkladáme do paradajkovej omáčky necháme variť. Na koniec pridáme trochu masla.
- 3
Ako prílohu si spravíme zemiakové pyré.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu