Pečeň na jablkách a cibuľovej marmeláde
Štefan Grich
šéfkuchár hotela Panorama Resort na Štrbskom Plese, 10. marca 2013
šéfkuchár hotela Panorama Resort na Štrbskom Plese, 10. marca 2013

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 650 g |
|
| 500 g |
|
| 400 g |
|
| 3 PL |
|
| 3 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Redukovaná vínna šťava: | |
| 3 PL |
|
|
|
|
| 2 šálky (mrkva, zeler, petržlen) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1 l |
|
| 300 ml |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Vínna redukcia: v hrnci rozpálime olej a dôkladne orestujeme kosti, pridáme zeleninu a korenie. Poprášime cukrom, necháme skaramelizovať a nakoniec pridáme pretlak. Zalejeme vývarom a varíme tak dlho, až sa tekutina odparí na tretinu. Prilejeme víno a solamyl zamiešaný vo vode.
- 2
Cibuľová marmeláda: cibuľu nakrájanú na plátky dáme do hrnca, pridáme ocot, med, bobkový list a celé čierne korenie. Varíme asi 30 minút, dochutíme soľou.
- 3
Pečeň umyjeme a narežeme na plátky. Jablko zbavíme jadrovníka a nakrájame na kolieska. Oboje opekáme na panvičke z oboch strán, okoreníme a osolíme až nakoniec. Podávame s cibuľovou marmeládou a preliate vínnou redukciou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








* Zaradujem do jedalnicka.