Pečeň na jablkách a cibuľovej marmeláde

Štefan Grich
šéfkuchár hotela Panorama Resort na Štrbskom Plese, 10. marca 2013
Pečeň na jablkách a cibuľovej marmeláde
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

650 g
500 g
400 g
3 PL
3 PL
Redukovaná vínna šťava:
3 PL
2 šálky (mrkva, zeler, petržlen)
1 ks
1 PL
1 l
300 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Vínna redukcia: v hrnci rozpálime olej a dôkladne orestujeme kosti, pridáme zeleninu a korenie. Poprášime cukrom, necháme skaramelizovať a nakoniec pridáme pretlak. Zalejeme vývarom a varíme tak dlho, až sa tekutina odparí na tretinu. Prilejeme víno a solamyl zamiešaný vo vode.

  2. 2

    Cibuľová marmeláda: cibuľu nakrájanú na plátky dáme do hrnca, pridáme ocot, med, bobkový list a celé čierne korenie. Varíme asi 30 minút, dochutíme soľou.

  3. 3

    Pečeň umyjeme a narežeme na plátky. Jablko zbavíme jadrovníka a nakrájame na kolieska. Oboje opekáme na panvičke z oboch strán, okoreníme a osolíme až nakoniec. Podávame s cibuľovou marmeládou a preliate vínnou redukciou.

Diskusia k receptu

wiwi
použila som kuraciu pečen a možem len odporučat mnaaam
honestka
tanier vyzera 1* a kombinacia jedla musi byt velmi chutna. Aby stava ostala krasne cira, pouzivam Arrowroot nie skrob.
* Zaradujem do jedalnicka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia