
Zeleninová s vývarom z králičích kostí a hlivou
Pred desiatimi rokmi som ešte vo veľkom „gazdoval“ na mojej furčianskej záhradke. To, čo som...

Niva cestoviny so slaninkou a s kukuricou
Tak málo ingrediencií Vám bude stačiť na tento rýchly a výborný recept. Poďme spolu na to....

Kuracia polievka trochu inak
Tento recept je variaciou klasickej kuracej polievky. Mam ho z Portugalska odkial pochadza moj manzel.

Vajcia s cibuľovo-smotanovou omáčkou
Chutný a jednoduchý recept s novými zemiačikmi...

Pošírované mäsové guľky v paradajkovej omáčke so zemiakovým pyré
Tento recept je môj obľúbený. Je to rýchly a chutný obed alebo večera.

Paprikovo– paradajkové zemiaky
Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí olúpeme a nakrájame na väčšie kocky. V hrnci na...

Cuketová lodička s plnkou ratatouille
Cuketu očistíme, prekrojíme na polovičku a vydlabeme vnútro. Povaríme v osolenej vode asi 5 minút....

Cesnaková polievka
Nezaberajú lieky? Skuste zázračný cesnak. Typický cesnakový zápach, ktorý mnohých z nás odrádza, spôsobujú sírne...

Šalát s ryžou a pečenou zeleninou
Skvelým základom tohto šalátu je hnedá ryža SOS Brown, ktorá má príjemnú a pevnú štruktúru a orieškovú chuť....

Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom
Prsia z perličky osolíme, okoreníme, opečieme ju na masle, pridáme med a pivo. Perličku dorábame...

Kuracia kokosová polievka
Do rozohriateho woku nalejeme trochu oleja. Pridáme karí pastu a na rezančeky nakrájanú papriku. Chvíľu...
Šibačková Tofu hubová pochúťka
Chutná a nenáročná na prípravu. Presne taká je hubová tlačenka s Tofu. Poteší vegánov aj...

Tvarohové knedličky
V lete, kedˇje v záhrade rôzne ovocie ako maliny, jahody, slivky marhule robievam pomerne často knedličky zo...

Šalát z quinoy a pečenej tekvice
Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a...

Cestoviny bucatini s krevetami a arrabbiata omáčkou
Krevety majú vysoké hladiny omega-3 mastných kyselín, nízke hladiny ortuti, vysoký obsah vápnika, jódu a bielkovín, ale majú nízky obsah potravinovej energie....

Polievka Barszcz kurpiowski
Tato polévka pochází z regionu Kurpiowského, v Mazowieckem woj. Nezaměňovat s borščem.

Bravčové stehno zapekané pod plátkami zemiakov
Aj z obyčajných surovín je možné vyčarovať skutočné delikatesy, z ktorých vám bude blažene na duši....

Bažantie prsičká na malinách
Postup: Prsíčka osolíme a okoreníme z oboch strán a pridáme lístky tymiánu. Takto okorenené prsíčka opečieme...

Krémové špenátovo-šošovicové karí s jazmínovou ryžou
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Milovníci špenátu a karí, v tomto recepte si prídete na svoje!...

Jarné zemiačiky
Nakrájanú cibulu opražíme na olivovom oleji, potom pridáme nasekanú jarnú cibuľku. Osolíme, okoreníme,...
Karfiol s hráškovým krémom a blanšírovanou špargľou podľa Pavla Berkyho
Módny návrhár a finalista šou MasterChef Česko 2020 Pavel Berky nám pripravil zaujímavý recept zo svojej kuchárskej...

Bylinkové rezance
Rezance uvaríme podľa návodu na obale. Cibuľu pokrájame na kocky a jemne podusíme na PL vody.

Polévka řapíkatá se zázvorem a julienne mrkvičkou
Polévky mám ráda, jsou vždy něčím zajímavé.

Tekvicovo-kokosový krém à la cisár Hirohito
Tekvicu nakrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť pri 180 °C po dobu...

Skordalia s fazuľovými lúskami
Skordalia je řecký dip k různým masům i zelenině. Řekové ji připravují z brambor, nebo...

Tofu obalené v mandliach s pekanovou omáčkou
Tento recept je skombinovaním dvoch receptov, inšpiráciu na takúto prípravu tofu som našla na internete, ...

Prsičká v mandliach na jahodovom čatní a hráškovom pyré
Kuracie prsia osolíme, okoreníme, opečieme na oleji, vložíme na plech, potrieme syrom mascarpone, do...

Ryža s krevetami a kalamármi
Najprv si pripravte domáci vývar. Krevety ošúpte a odstráňte hlavy. Nakrájajte mrkvu a pór.