Cigánske krúpy

lilien89 - fotkalilien89, 25. októbra 2013

Nevedela som čo uvariť, no mala som chuť na krúpky ale nemala som údené mäso tak toto mi poradila moja mamina super rýchle a Zobraziť celý popisNevedela som čo uvariť, no mala som chuť na krúpky ale nemala som údené mäso tak toto mi poradila moja mamina super rýchle a chutné :-)

45 minút
príprava

Suroviny

5 ks
1 ks
2 ks
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Najprv si olúpeme zemiaky, nakrájame na menšie kúsky, umyjeme a dáme do hrnca spolu s krúpami, nemusia byť perličky podľa toho ake má kto rád..Následne zalejeme vodou asi do polhrnca pridáme jeden bobkový lístok, dve guličky nového korenia, čierne korenie a soľ. Necháme variť.

  2. 2

    Pokiaľ sú zemiaky už mäkké, urobíme si zápražku s hladkej múky, oleja a červenej papriky, zalejeme do zemiakov premiešame, poprípade dokoreníme a necháme prevrieť. A polievka je hotová

  3. 3

    Ešte pikoška na záver, ja väčšinou v nej vyváram aj papriku zelenú dostane to zaujímavú chuť tak dobrú chuť všetkým prajem :-))

Diskusia k receptu

irenaw
toto by mi chutilo aj bez zápražky, primiešala by som si opraženú cibuľu :-)
garanco
Podobnú varievam, najprv opražím cibuľku a nakrájanú mrkvu, zalejem vodou, pridám krúpky, zemiaky a keď nie je údené, tak dám povariť kožu z údenej slaniny - bez zápražky.
lilien89
Ja cibulku nemam moc rada v polievkach ale da sa to aj tak :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia