prazdny

Panna cotta so slivkovo-škoricovým džemom

Dezerty

Po nedobrých skúsenostiach s plátkovou želatínou som sa jej dlho vyhýbala. Avšak povedala som si, ...

prazdny

Jogurtovinky

Cestoviny

Táák, po dlhej dobe pridávam ďalší z mojich obľúbenych receptíkov. Pre milovníkov cestovín, ale...

prazdny

Kuracia polievka trochu inak

Kuracie mäso

Tento recept je variaciou klasickej kuracej polievky. Mam ho z Portugalska odkial pochadza moj manzel.

prazdny

Teľací chrbát so zemiakovo-tekvicovým šalátom

Hlavné jedlá

Teľací chrbát buď pomaly uvaríme zavákuovaný s maslom a rozmarínom, alebo ho s týmito prísadami pomaly udusíme....

prazdny

Chia puding s pomarančom, zázvorom a kurkumou

Dezerty

Pripravte svojím hosťom zaujímavý, netradičný, vynikajúci ale hlavne zdravý dezert.

prazdny

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré

Bravčové mäso

Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.

prazdny

Pečený kapor s omáčkou a hrnčekovými mrkvovými knedličkami

Hlavné jedlá

Kapor: Polovičky kapra najskôr zbavíme šupín. Začneme pri chvoste a proti rastu šupín pokračujeme k hlave....

prazdny

Teplý šalát z brokolice a z quinoy

Bezmäsité jedlá

Brokolica je považovaná doslova za zázračnú zeleninu, toľko priaznivých účinkov na zdravie sa jej pripisuje....

prazdny

Vegan steaky s hrachovou kašou a medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Ukážeme vám, že variť zdravo a chutne sa dá bez toho, aby ste za sporákom...

prazdny

Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi

Cestoviny

Sú to fliačky so zeleninou a smotanou. Je to lahodné jedlo plné dobrých surovín.

prazdny

Cviklové pirohy s bryndzovou plnkou

Cestoviny

Ozvláštnite svoje pirohy cviklou v ceste. Plniť ich môžete aj tvarohovou plnkou naslano a lekvárom nasladko....

prazdny

Špargľa vo fašírke a v šunke

Bravčové mäso

Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...

prazdny

Diabolský studený bôčik

Bravčové mäso

Do vody dáme bôčik, cesnak, zrnká čierneho korenia a zrnká nového korenia. Všetko varíme,...

prazdny

Pena z bielej čokolády s mandľovým krokantom

Dezerty

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme pomarančový džús a rozpustenú čokoládu....

prazdny

Baklažán dusený v miso omáčke

Bezmäsité jedlá

Rôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, ...

prazdny

Obarínová polievka

Bezmäsité jedlá

Túto polievku ma naučila robiť moja mama, keď varila na obed strapačky ( zemiakové halušky )...

prazdny

Zemiakové karí so zelenou fazuľkou

Bezmäsité jedlá

Nakrájanú cibuľu a papriku orestujeme pár minút na oleji. Postupne pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a všetky...

prazdny

Rybacia polievka s kyslou kapustou

Polievky

Rybu očistíme a v troške osolenej vody podusíme. Na masle opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno...

prazdny

Ryžový šalát s avokádom a orechami

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý a chutný ryžový šalát, vhodný aj do krabičky do práce. V jednoduchosti je krása (a chuť!)....

prazdny

Výborný lekvár z plodov bazy

Veľmi chutný a jednoduchý lekvár, ktorého chuť pripomína maliny alebo čierne moruše :-)

prazdny

Polievka Barszcz kurpiowski

Bezmäsité jedlá

Tato polévka pochází z regionu Kurpiowského, v Mazowieckem woj. Nezaměňovat s borščem.

prazdny

Massaman curry s tofu

Bezmäsité jedlá

Parádna fúzia thajských a indických chutí, hotové do polhodinky.

prazdny

Šunka v aspiku

Bravčové mäso

Táto pochúťka je špecialitou z oblasti Burgundska vo Francúzsku. Je elegantným predjedlom pre návštevy, ale...

prazdny

Hobak-juk – tekvicová hustá polievka (kaša) s ryžovými knedličkami

Bezmäsité jedlá

Pokrájajte tekvicu a vyberte jadierka. Tekvicu nakrájajte na menšie kúsky. Dajte pariť 20 minúť do...

prazdny

Rezance s hubami

Bezmäsité jedlá

Huby nakrájame na tenké plátky, cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.

prazdny

Plnená paprika

Bravčové mäso

Klasika. Mám rada sladkú šťavu a veľa šťavy. Ja tento recept volá gule......

prazdny

Francúzska šošovica s jačmeňom

Večera

Zohrejeme olej v hrnci a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na malé kúsky nakrájané zelerovú stonku a...