Foto: methi
Suroviny
200 ml |
|
200 g |
|
na vysmaženie paneeru |
|
1 PL |
|
1 ks, alebo obyčajný |
|
3 ks |
|
3 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 ks menšia |
|
100 ml |
|
|
|
1 ČL |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Ryzu si na pol hodiny namocime vo vode. Potom preplachneme cistou vodou a scedime.
-
2
V hlbsom hrnci zohrejeme ghee, ohen zmiernime. Pridame bobkovy list, klinceky a nakrajany cesnak (tu mozete pridat aj nadrobno nakrajanu 1 zelenu chilli papricku, ja som nedala kvoli detom). Pol minutky poprazime, len aby cesnak uvolnil vonu.
-
3
Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a prazime, kym nie je priesvitna.
-
4
Pridame nadrobno nakrajanu paradajku a poprazime, kym nie je makka.
-
5
Dalej pridame hrach a garam masala. Premiesame.
-
6
Pridame ryzu a zalejeme vodou tak, aby jej bolo asi 1 cm nad ryzou. Osolime, premiesame a vodu privedieme do varu.
-
7
Ked sa voda zacne varit, ohen zmiernime a hrniec zakryjeme. Pulao varime, kym sa voda nevydusi prec, asi 15 minut.
-
8
Kym sa pulao vari v druhej hlbokej panvici zohrejeme trosku oleja. Len tolko, aby pokryl dno panvice. Paneer nakrajame na kocky a vysusime dobre papierovou kuchynskou utierkou. Ked je olej horuci, kocky paneeru do hrnca vlozime a na silnom ohni rychlo oprazime do hneda. Odlozime si ho bokom do dalsieho pouzitia.
-
9
Ked je pulao hotove (voda z ryze vyparena), hrniec z ohna odstavime a vmiesame vysmazeny paneer.
varecha.pravda.sk/recepty/paneer-indicky-syr/28051-recept...