Pulao s panírom a hráškom fotorecept

methi - fotkamethi, 13. novembra 2013
Pulao s panírom a hráškom (fotorecept)
Foto: methi

Suroviny

200 ml
200 g
 na vysmaženie paneeru
1 PL
1 ks, alebo obyčajný
3 ks
3 strúčiky
1 ks
1 ks menšia
100 ml
1 ČL
 podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryzu si na pol hodiny namocime vo vode. Potom preplachneme cistou vodou a scedime.

    Pulao s panírom a hráškom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hlbsom hrnci zohrejeme ghee, ohen zmiernime. Pridame bobkovy list, klinceky a nakrajany cesnak (tu mozete pridat aj nadrobno nakrajanu 1 zelenu chilli papricku, ja som nedala kvoli detom). Pol minutky poprazime, len aby cesnak uvolnil vonu.

    Pulao s panírom a hráškom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a prazime, kym nie je priesvitna.

    Pulao s panírom a hráškom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame nadrobno nakrajanu paradajku a poprazime, kym nie je makka.

    Pulao s panírom a hráškom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dalej pridame hrach a garam masala. Premiesame.

    Pulao s panírom a hráškom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridame ryzu a zalejeme vodou tak, aby jej bolo asi 1 cm nad ryzou. Osolime, premiesame a vodu privedieme do varu.

    Pulao s panírom a hráškom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ked sa voda zacne varit, ohen zmiernime a hrniec zakryjeme. Pulao varime, kym sa voda nevydusi prec, asi 15 minut.

    Pulao s panírom a hráškom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kym sa pulao vari v druhej hlbokej panvici zohrejeme trosku oleja. Len tolko, aby pokryl dno panvice. Paneer nakrajame na kocky a vysusime dobre papierovou kuchynskou utierkou. Ked je olej horuci, kocky paneeru do hrnca vlozime a na silnom ohni rychlo oprazime do hneda. Odlozime si ho bokom do dalsieho pouzitia.

    Pulao s panírom a hráškom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ked je pulao hotove (voda z ryze vyparena), hrniec z ohna odstavime a vmiesame vysmazeny paneer.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Neviem k comu by som to prirovnala. Ak hladas nahrazku, tak tofu alebo riccota, ale ricotta skor do receptov, kde paneer mozes rozdrobit, na oprazanie asi nie je vhodna. Tak to tofu.
aj ja si myslim, ze asi tofu. minule som ho opekala na oleji a vysledok bol velmi podobny ako je paneer na tvojej uvodnej foto. Asi bude dnes na veceru :) super recept

Pridaj komentár k receptu: