Husacia pečeň s jablkami marinovanými v tokajskom víne
Ladislav Gányovics
šéfkuchár, Castel Pension & Restaurant v Mierove, 29. augusta 2022
šéfkuchár, Castel Pension & Restaurant v Mierove, 29. augusta 2022
Foto: kavickari.sk
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Husaciu pečeň dáme konfitovať, čiže pomaly na veľmi slabom ohni varíme v husacej masti. Pri konfitovaní je potrebné, aby bola pečeň úplne ponorená v masti. Približne po hodine pečeň vyberieme z masti a necháme vychladnúť. Ochutíme soľou a korením.
- 2
Jablko nakrájame na hrubšie plátky a marinujeme vo víne.
- 3
Z toastového chleba vykrojíme štvorce, obdĺžniky alebo kolieska. Kúsky opečieme dochrumkava a môžeme podávať k pečeni s marinovanými jablkami.
Tiež husacia pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To je husacia pečeň “ jakou svět neviděl” 🙂
Alebo bola v strede a fotka je po konzumaciii 😆😆😆