Husacia pečeň
Husacia pečeň

Husacia pečeň s jablkami marinovanými v tokajskom víne

Ladislav Gányovics
šéfkuchár, Castel Pension & Restaurant v Mierove, 29. augusta 2022
Husacia pečeň s jablkami marinovanými v tokajskom víne
Foto: kavickari.sk
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 ks
200 ml




Postup

  1. 1

    Husaciu pečeň dáme konfitovať, čiže pomaly na veľmi slabom ohni varíme v husacej masti. Pri konfitovaní je potrebné, aby bola pečeň úplne ponorená v masti. Približne po hodine pečeň vyberieme z masti a necháme vychladnúť. Ochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Jablko nakrájame na hrubšie plátky a marinujeme vo víne.

  3. 3

    Z toastového chleba vykrojíme štvorce, obdĺžniky alebo kolieska. Kúsky opečieme dochrumkava a môžeme podávať k pečeni s marinovanými jablkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia