Foto: nonna
Nátierka tentokrát nie je racionálnou, je vykreovaná na sviatočné príležitosti, pre pochutnávanie si v menších, jednohubkových množstvách. Chuť má delikátnu, s jemnou, vínnou, kyslastou Zobraziť celý popisNátierka tentokrát nie je racionálnou, je vykreovaná na sviatočné príležitosti, pre pochutnávanie si v menších, jednohubkových množstvách. Chuť má delikátnu, s jemnou, vínnou, kyslastou a cibuľovinovou príchuťou. Atraktívnejšou ju robia aj opražené lieskové oriešky. Hodí sa k nej cereálne, špaldové, sójové pečivo, či zemiakový chlieb.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Cibuľu, cesnak, lieskové oriešky ošúpeme, pórovú vňať umyjeme.
-
3
Všetky cibuľoviny pokrájame na čo najmenšie kúsky, oriešky tiež posekáme nadrobno.
-
4
Cibuľoviny zalejeme vínom a varíme na teplote pod varom 3 minúty.
-
5
Pridáme rozkrájané maslo, rozmiešame za varenia.
-
6
Pridáme rozkrájaný syr, jemne osolíme, ochutíme citrónovou šťavou, rozmarínom a opäť rozmiešame za varenia.
-
7
Prelejeme do sklenej, keramickej nádoby a necháme stuhnúť.
-
8
Oriešky nasucho chvíľu opražíme, cca 2 minúty.
-
9
Posypeme s nimi nátierku.
-
10
Príjemné pochutnávanie!
Diskusia k receptu