Zeleninové rizoto z pohánky a pšena

bolen51 - bez fotkybolen51, 26. marca 2015
3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Dame varit pohanku .. Po minute varenia dame z ohna a nehame dojst 20-30 minut a zaroven dame varit pšeno ( po česky jahly ) 15 minut ( oboje v trosku osolenej vode ). . potom scedime a preplachneme , nehame odkvapkat

  2. 2

    Zatial si nakrajame šampinony , cuketu ( množstvo podla velosti cuketky, ja som dal polku ) a vačšiu paradajku na kocky , Cibulu na polku a na pružky , mrkvu nakrajame alebo nastruhame na cca 3mm platky , z brokolice nalameme male ružičky , zeler nastruhame najemno a pripadne pridame este niaku zeleninu podla fantazie

  3. 3

    Najskor dame olej na velku hlboku panvicu kde spenime nakrajanu cibulu , nasledne pridame mrkvu ,zeler a dalsiu zeleninu a par minut obcasne miešame na miernom ohni a pridavame aj sojovu omačku , korenie , trošku soli a nakoniec aj špenatove listy nakrajane na 1cm platku a rovnako medvedi cesnak a poprašime jemne červenou paprikou .....

  4. 4

    Pridame trochu vody ( cca 1,5 dcl .. ) a uz len pridame pohanku a pšeno .. Premiešame a nehame vyparit vodu .. Nasledne uz len naložit na tanier a nastruhat syt a popripade ozdobyt nakrajanym medvedim cesnakom a čerstvym špebatom ... Pripadne inou vnaťou

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha