Foto: pupava
S tými tradičnými paradajkovo-bazalkovými majú moje bruschetty spoločný len názov. Pravda je, že mám doma veľa šampiňónov a mala som chuť na špenát... vzniklo Zobraziť celý popisS tými tradičnými paradajkovo-bazalkovými majú moje bruschetty spoločný len názov. Pravda je, že mám doma veľa šampiňónov a mala som chuť na špenát... vzniklo toto a chutí! :)
porcie
na 200 °C
Postup
-
1
Z uvedeného množstva vyjde papanie približne pre dvoch. Záleží, akú hrubú vrstvu zmesi si budete na chlieb dávať.
- 2
Cibuľku opražíme na troche olivového oleja. Ošúpeme si šampiňóny a nakrájame ich na plátky. Pridáme k cibuľke a necháme dusiť asi 10 minút. Pridáme korenie a soľ.
- 3
Po 10 minútach pridáme rozmrazený špenátový pretlak a hrášok a všetko spolu zmiešame. Ku koncu pridáme pretlačený cesnak a premiešame.
- 4
Nakrájame si chlieb alebo bagetu (ja som použila slnečnicový chlieb) na približne rovnaké kúsky. Ak krájate bagetu, krájajte ju jemne šikmo. Zmes z hrnca dáme na tieto kúsky chleba. Hrúbka záleží len na vás. Keď už máme zmes natretú, vyložíme si plech papierom na pečenie a poukladáme naň chleby.
- 5
Pečieme na 200 °C asi 10 - 15 minút. Po vybratí môžeme servírovať napríklad s paradajkou, bylinkami či syrom. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu