Broskyňová polenta s tvarohom

Tibor Samaranský a Martin Maslančík
majitelia GreenFood Restaurant v Piešťanoch-Ratnovciach, 13. júna 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Broskyňová polenta s tvarohomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 min
príprava
3-4 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Sterilizované broskyne zbavíme nálevu, ktorý nalejeme do kastróla. Do nálevu pridáme med a na sporáku privedieme do varu. Keď sa nálev začne variť, postupne pridávame kukuričnú polentu, ktorú za stáleho miešania varíme 3 – 4 minúty.

  2. 2

    Hneď po odstavení pridáme do polenty hrudkový tvaroh, na drobné kocky pokrájané broskyne a lístky citrónového tymianu spolu so šťavou a najemno postrúhanou kôrou z citróna. Pripravenú zmes vylejeme do formičiek a necháme vychladnúť.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist