Zemiakový krém so zapekanou lokšou

Marcel Bugaj
šéfkuchár boutique Hotela pod Lipou v Modre-Harmónii, 17. mája 2016
Zemiakový krém so zapekanou lokšou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Krém:
200 g
200 ml
5 g
20 ml
10 g
5 g
20 g
4 g
Vajcia:
8 ks
30 g
2 ks
100 g
100 ml
Pažítkový olej:
50 g
30 ml
8 g
Paprikový olej:
25 g
30 ml
8 g
Lokše:
160 g
40 g
40 g
8 g
Okrem toho:
60 g
12 g
40 g
4 ks
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky varíme v smotane, pridáme koreniny. Vymixujeme z nich hladkú omáčku, precedíme cez sito. Dochutíme octom, cukrom, soľou a korením. Prepeličie vajcia varíme 2 minúty, ošúpeme, obalíme v trojobale a vypražíme dozlata.

  2. 2

    Pažítku oblanšírujeme vo vriacej vode asi 10 sekúnd a dáme schladiť do ľadovej vody. Vychladenú ju osušíme na papierovej utierke, pridáme olej, soľ a mixujeme, precedíme cez gázu, ostane nám olej zelenej farby. Údenú papriku krátko osmažíme na oleji, pridáme soľ, precedíme cez gázu, ostane nám červený olej s chuťou údenej papriky.

  3. 3

    Uvarené zemiaky pomelieme, zmiešame s múkou, so soľou a vypracujeme cesto, z ktorého vyvaľkáme lokše. Tie opekáme nasucho, upečené potierame kačacou masťou. Lokšu zvinieme do valca, posypeme kozím syrom a dáme zapiecť. Do hlbokého taniera nalejeme zemiakový krém, naň ukladáme vajíčka, tenké plátky hľuzovky a z olejov robíme bodky. Dekorujeme kvetmi a bylinkami.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
@Dogagador (18.5.2016 14:02)

Z Boutique Hotela pod Lipou****, sme dostali odpoved, ze uvedena polievka je sucastou aktualneho jedalneho listka hotelovej restauracie, ktora je otvorena okrem ubytovanych hosti aj pre siroku verejnost. Srdecne Vas na jej ochutnanie pozyvaju.

Pridaj komentár k receptu: