Hovädzie závitky na cestovinách s pistáciami

Anton Holomáň a Milan Šavel
šéfkuchári z hotelov Residence Lesná , 3. novembra 2016
Hovädzie závitky na cestovinách s pistáciami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
170 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g
200 g
150 g
 na podlievanie
Na široké rezance:
300 g
80 g
1 ks
Okrem toho:
50 ml
 podľa chuti
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso opečieme na oleji, pridáme pokrájanú očistenú koreňovú zeleninu a posekanú cibuľu. Opražíme dohneda, podlejeme vývarom, pridáme bobkový list, nové a čierne korenie a necháme pri nízkej teplote rozvariť, kým sa mäso nerozpadáva. Necháme trochu vychladnúť a za pomoci potravinárskej fólie vytvoríme z kúskov mäsa závitky, ktoré necháme stuhnúť.

  2. 2

    Stuhnuté závitky nakrájame na porcie, zabalíme do šlajera (závoja) z bravčovej čepcovej sieťky a necháme v rúre zapiecť.

  3. 3

    Z polohrubej múky, kukuričnej múky, soli a vajca pripravíme zemiakové cesto a nakrájame ho na široké rezance. Uvaríme ich, krátko osmažíme na orechovom oleji s čili papričkami a so sekanými pistáciami.

  4. 4

    Zapečené hovädzie závitky podávame na ochutených cestovinách.

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce, Mistři si s ořechy opravdu moc krásně pohráli a fota - zátiší jsou také super provedená.