Hovädzie závitky na cestovinách s pistáciami
Anton Holomáň a Milan Šavel
šéfkuchári z hotelov Residence Lesná , 3. novembra 2016
šéfkuchári z hotelov Residence Lesná , 3. novembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
170 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
250 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
na podlievanie |
|
Na široké rezance: | |
300 g |
|
80 g |
|
1 ks |
|
Okrem toho: | |
50 ml |
|
podľa chuti |
|
80 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso opečieme na oleji, pridáme pokrájanú očistenú koreňovú zeleninu a posekanú cibuľu. Opražíme dohneda, podlejeme vývarom, pridáme bobkový list, nové a čierne korenie a necháme pri nízkej teplote rozvariť, kým sa mäso nerozpadáva. Necháme trochu vychladnúť a za pomoci potravinárskej fólie vytvoríme z kúskov mäsa závitky, ktoré necháme stuhnúť.
- 2
Stuhnuté závitky nakrájame na porcie, zabalíme do šlajera (závoja) z bravčovej čepcovej sieťky a necháme v rúre zapiecť.
- 3
Z polohrubej múky, kukuričnej múky, soli a vajca pripravíme zemiakové cesto a nakrájame ho na široké rezance. Uvaríme ich, krátko osmažíme na orechovom oleji s čili papričkami a so sekanými pistáciami.
- 4
Zapečené hovädzie závitky podávame na ochutených cestovinách.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu