Kokosovo-ananásová ryža
Foto: ryzasos
Tento jednoduchý recept je skvelý sám osebe alebo ako príloha k exotickým pokrmom. Dobrú chuť!
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci uvarte ryžu podľa návodu na obale. Po uvarení odstavte z ohňa a nechajte ju stáť prikrytú asi 10 minút.
- 2
Medzitým očistite a nakrájajte ananás na malé kúsky.
- 3
V druhom hrnci ohrejte kokosové mlieko, pridajte polovicu nakrájaného ananásu, kokosové lupienky, hnedý cukor, maslo a štipku soli. Poriadne premiešajte.
- 4
Do hrnca pridajte uvarenú ryžu a premiešajte.
- 5
Nechajte ryžu povariť na miernom ohni ďalších 5-7 minút, občas ju premiešajte. Keď je ryža mäkká a zmes zahustená, odstavte z ohňa.
- 6
Podávajte teplé ozdobené ananásom a posypané kokosovými lupienkami.
Tiež ryžový puding:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu