Ryžový puding
Ryžový puding

Kokosovo-ananásová ryža

ryzasos - fotkaRyža SOS, 26. februára 2024. Komerčný recept.
Kokosovo-ananásová ryža
Foto: ryzasos

Tento jednoduchý recept je skvelý sám osebe alebo ako príloha k exotickým pokrmom. Dobrú chuť!

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
400 ml
1 šálka (kúsky)
1/2 šálky
1/4 šálky
1 PL




Postup

  1. 1

    V hrnci uvarte ryžu podľa návodu na obale. Po uvarení odstavte z ohňa a nechajte ju stáť prikrytú asi 10 minút.

  2. 2

    Medzitým očistite a nakrájajte ananás na malé kúsky.

  3. 3

    V druhom hrnci ohrejte kokosové mlieko, pridajte polovicu nakrájaného ananásu, kokosové lupienky, hnedý cukor, maslo a štipku soli. Poriadne premiešajte.

  4. 4

    Do hrnca pridajte uvarenú ryžu a premiešajte.

  5. 5

    Nechajte ryžu povariť na miernom ohni ďalších 5-7 minút, občas ju premiešajte. Keď je ryža mäkká a zmes zahustená, odstavte z ohňa.

  6. 6

    Podávajte teplé ozdobené ananásom a posypané kokosovými lupienkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia