Cícerový šalát s králičou roládou
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 19. júla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Šalát už nie je dnes iba o zelených listoch, uhorke či cibuli a nepodáva sa len ako príloha alebo predjedlo. Kombinácie rôznych surovín vrátane Zobraziť celý popisŠalát už nie je dnes iba o zelených listoch, uhorke či cibuli a nepodáva sa len ako príloha alebo predjedlo. Kombinácie rôznych surovín vrátane mäsa, citlivé dochutenie a fantázia ho zdvihli medzi obľúbené hlavné jedlá leta.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Králičí chrbát rozložíme na pracovnú plochu a vyrežeme z neho pekný súvislý plát. Prebytočné mäso zmixujeme, primiešame vajcia a dochutíme korením. Pridáme jemne posekanú vňať, parmezán a štipku papriky. Zmes natrieme na králičí plát a zrolujeme do rolády. Zabalíme ju do fólie a varíme na miernom ohni asi 35 minút, potom odstavíme a necháme vo vode asi hodinu.
- 2
Slaninu nakrájame na rezance a prudko opečieme na panvici, pridáme na rezance pokrájanú bielu cibuľu a zelenú špargľu, prehrejeme a pokvapkáme limetovou šťavou a ochutíme soľou, korením. Nakoniec pridáme sterilizovaný cícer a všetko spolu premiešame.
- 3
Šalát naložíme na tanier spolu s umytými a osušenými mangoldovými listami. Králičiu roládu vybalíme z fólie a na miernom ohni opečieme na panvici z každej strany. Nakoniec ju nakrájame a poukladáme na šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu