Cícerový šalát s králičou roládou

Vladimír Peleš
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 19. júla 2015
Cícerový šalát s králičou roládou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Šalát už nie je dnes iba o zelených listoch, uhorke či cibuli a nepodáva sa len ako príloha alebo predjedlo. Kombinácie rôznych surovín vrátane Zobraziť celý popisŠalát už nie je dnes iba o zelených listoch, uhorke či cibuli a nepodáva sa len ako príloha alebo predjedlo. Kombinácie rôznych surovín vrátane mäsa, citlivé dochutenie a fantázia ho zdvihli medzi obľúbené hlavné jedlá leta.

4
porcie
100 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
100 ml
50 g
500 g
1 ks
200 g
1 ks
100 g
1 konzerva




Postup

  1. 1

    Králičí chrbát rozložíme na pracovnú plochu a vyrežeme z neho pekný súvislý plát. Prebytočné mäso zmixujeme, primiešame vajcia a dochutíme korením. Pridáme jemne posekanú vňať, parmezán a štipku papriky. Zmes natrieme na králičí plát a zrolujeme do rolády. Zabalíme ju do fólie a varíme na miernom ohni asi 35 minút, potom odstavíme a necháme vo vode asi hodinu.

  2. 2

    Slaninu nakrájame na rezance a prudko opečieme na panvici, pridáme na rezance pokrájanú bielu cibuľu a zelenú špargľu, prehrejeme a pokvapkáme limetovou šťavou a ochutíme soľou, korením. Nakoniec pridáme sterilizovaný cícer a všetko spolu premiešame.

  3. 3

    Šalát naložíme na tanier spolu s umytými a osušenými mangoldovými listami. Králičiu roládu vybalíme z fólie a na miernom ohni opečieme na panvici z každej strany. Nakoniec ju nakrájame a poukladáme na šalát.

Diskusia k receptu

zlatusaja
Mňam, ten recept som včera vyskúšala. Bol výborný. Do receptu som pridala kukuricu, olivy a Lagris cícer.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia