Gaštanové cappuccino

Michal Kružic
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 29. októbra 2013
Gaštanové cappuccino
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
150 g
1 strúčik
150 ml
50 g
trochu na ozdobu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Gaštany nakrojíme a dáme asi na hodinu variť do osolenej vody. Keď už sú uvarené a mäkké, ošúpeme ich a jednu pätinu odložíme.

  2. 2

    V hrnci orestujeme cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a väčšiu časť gaštanov, podusíme spolu s maslom a trochou vody.

  3. 3

    Hotové rozmixujeme dohladka a primiešame kyslú smotanu. Podávame s opečeným zvyškom gaštanov. Môžeme tiež pridať trošku nastrúhanej tekvice.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Aj ja som sa divila, aké je to cappuccino a ono je to polievka, ozaj zavádzajúci názov, čo by kde-kto tu skritizoval, a ešte od profikuchára.

Pridaj komentár k receptu: