prazdny

Poke

Hlavné jedlá

Môžeme použiť aj inú rybu ako tuniaka, dôležité je, aby nemala kosti. Do poke...

prazdny

Žemľovka trochu ináč

Bezmäsité jedlá

Je tu vela receptov na žemlovku, ale ani jeden taký ako robím ja. Tak som...

prazdny

Panna cotta so slivkovo-škoricovým džemom

Dezerty

Po nedobrých skúsenostiach s plátkovou želatínou som sa jej dlho vyhýbala. Avšak povedala som si, ...

prazdny

Paradajkovo-salámové rizoto s chili

Bravčové mäso

Komerčný recept od šéfkuchára Petra Kulhányho

prazdny

Tofu obalené v mandliach s pekanovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Tento recept je skombinovaním dvoch receptov, inšpiráciu na takúto prípravu tofu som našla na internete, ...

prazdny

Pečené rebrá s krúpkovo-petržlenovým šalátom

Bravčové mäso

Zabíjačka patrí medzi slovenské gurmánske tradície a hostia tieto jedlá stále vyhľadávajú. Kvalitné, dobré a...

prazdny

Kelovica po mojom

Kuracie mäso

Roky som na Furči v Košiciach pestoval ružičkový kel, ale ani raz som ho v kuchyni nepripravil....

prazdny

Baklažán dusený v miso omáčke

Bezmäsité jedlá

Rôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, ...

prazdny

Chia puding s pomarančom, zázvorom a kurkumou

Dezerty

Pripravte svojím hosťom zaujímavý, netradičný, vynikajúci ale hlavne zdravý dezert.

prazdny

Šošovicový šalát so zeleninou a slaným karamelom

Bezmäsité jedlá

Šošovicu belugu uvaríme al dente. Mrkvu a petržlen oblanšírujeme a nakrájame najemno, pridáme k uvarenej scedenej...

prazdny

Rezance s hubami

Bezmäsité jedlá

Huby nakrájame na tenké plátky, cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.

prazdny

Špaldové špagety s lososom

Cestoviny

Toto jedlo vzniklo pri mojej kreatívnej schopnosti vymýšľať nové recepty :-) či obnoviť staré , z...

prazdny

Paradajkovo-cviklová „valentínska“ polievka

Bezmäsité jedlá

Aká polievka na Valentína? No predsa paradajkovo-cviklová. Cvikla dodá klasickej rajčinovej polievke krásnu výraznú farbu......

prazdny

Diabolský studený bôčik

Bravčové mäso

Do vody dáme bôčik, cesnak, zrnká čierneho korenia a zrnká nového korenia. Všetko varíme,...

prazdny

Špargľa vo fašírke a v šunke

Bravčové mäso

Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...

prazdny

Polievka Barszcz kurpiowski

Bezmäsité jedlá

Tato polévka pochází z regionu Kurpiowského, v Mazowieckem woj. Nezaměňovat s borščem.

prazdny

Pečeň na portskom víne s hruškovým ragú a tekvicovým chlebom

Hlavné jedlá

Tekvicový chlieb: Tekvicu prekrojíme, vyberieme semiačka a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak na plátky...

prazdny

Teľací chrbát so zemiakovo-tekvicovým šalátom

Hlavné jedlá

Teľací chrbát buď pomaly uvaríme zavákuovaný s maslom a rozmarínom, alebo ho s týmito prísadami pomaly udusíme....

prazdny

Mliečna kyslá polievka s kuracím mäsom

Kuracie mäso

Jedna z najchutnejších polievok akú poznám. Túto polievku varí moja mama už od môjho detstva....

prazdny

Kaprie guličky

Obed

Z názvu je zrejmé, že ide o rybacie mäso - kapra. Je vhodné ako hlavné...

prazdny

Hubové guľky do polievky

Bezmäsité jedlá

Nadrobno nakrájanú cibuľu podusíme na troške masti, pridáme nakrájané huby, osolíme, okoreníme a podusíme....

prazdny

Plnená paprika

Bravčové mäso

Klasika. Mám rada sladkú šťavu a veľa šťavy. Ja tento recept volá gule......

prazdny

Mrkvovo-kokosová polievka s chilli

Bezmäsité jedlá

Cesnak, zázvor a chilli nakrájame na drobno

prazdny

Kuracie kúsky s cukinovými tagliatelle

Kuracie mäso

Zdravo a pritom chutne :) Naozaj sa to dá! ;)

prazdny

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré

Bravčové mäso

Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.

prazdny

Zeleninová polievka s haluškami

Bezmäsité jedlá

Obyčajná ale vždy s prichuťou iných halušiek.

prazdny

Mrkva na ďumbieri s kaparami

Bezmäsité jedlá

Podobný recept som našla na stránkach EatSmarter! V chladničke som mala mrkvu a kapary, vedľa sa...

prazdny

Mujadara - libanonská ryža so šošovicou

Bezmäsité jedlá

Mujadara - tradičny pokrm z Blízkeho východu, konkrétne Libanonu. Tvorí ho ryža a šošovica s jednoduchými konreninami....

prazdny

Plnený zeler

Bezmäsité jedlá

Olúpané a umyté zelery dáme do vriacej vody a uvaríme ich do polomäkka. Necháme ich vychladnúť...

prazdny

Demikát zo syru NIVA

Bezmäsité jedlá

Dáme uvariť nadrobno nakrájanú cibuľu, rascu, bujon. Do misky si dáme maslo, papriku korenie soľ a nastrúhaný...

prazdny

Sushi na Hina Matsuri

Hlavné jedlá

3. marec je pre dievčatá v Japonsku veľmi špeciálnym dňom. Oslavuje sa Hina Matsuri, ...