Broskyňa Melba
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 2. augusta 2015
Foto: Ľuboš Pilc
Kvôli ovociu si my cukrári vždy radi počkáme na leto. Višne, ostružiny, egreše, ríbezle... chutia totiž najlepšie vo svojej prirodzenej sezóne. Preto má Zobraziť celý popis Kvôli ovociu si my cukrári vždy radi počkáme na leto. Višne, ostružiny, egreše, ríbezle... chutia totiž najlepšie vo svojej prirodzenej sezóne. Preto má čas dovoleniek pre nás aj iné, výsostne pracovné čaro.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Broskyne obvaríme v horúcej vode, schladíme a odstránime šupku. Rozrežeme ich na polovice a vykôstkujeme.
- 2
Potom pripravíme cukrový roztok z 0,5 l vody, ktorú uvedieme spolu s kryštálovým cukrom do varu. Dreň z vanilkového struku spolu s citrónovou šťavou pridáme do cukrového roztoku a uvaríme sirup.
- 3
Polovice broskýň varíme v sirupe pri nízkej teplote 3–5 minút. Potom ich vyberieme a necháme vychladnúť. Maliny rozmixujeme s 2 lyžicami vanilkového sirupu a pretrieme cez sito.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pêche Melba:
Široké poháre na sekt naplníme do polovice vanilkovou zmrzlinou,na ktorú uložíme polovicu broskyne,prelejeme malinovým glazé,posypeme na rezančeky nakrájanými mandľami.