Broskyňa Melba

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 2. augusta 2015
Broskyňa Melba
Foto: Ľuboš Pilc

Kvôli ovociu si my cukrári vždy radi počkáme na leto. Višne, ostružiny, egreše, ríbezle... chutia totiž najlepšie vo svojej prirodzenej sezóne. Preto má čas dovoleniek pre nás aj iné, výsostne pracovné čaro.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks zrelé
150 g
250 g
1/2 PL
50 g
200 g (8 kopčekov)
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Broskyne obvaríme v horúcej vode, schladíme a odstránime šupku. Rozrežeme ich na polovice a vykôstkujeme.

  2. 2

    Potom pripravíme cukrový roztok z 0,5 l vody, ktorú uvedieme spolu s kryštálovým cukrom do varu. Dreň z vanilkového struku spolu s citrónovou šťavou pridáme do cukrového roztoku a uvaríme sirup.

  3. 3

    Polovice broskýň varíme v sirupe pri nízkej teplote 3–5 minút. Potom ich vyberieme a necháme vychladnúť. Maliny rozmixujeme s 2 lyžicami vanilkového sirupu a pretrieme cez sito.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre