Šampiňónové „kapučíno“ s čerstvou pažítkou
Radovan Minárik
kuchár hotela Grand v Trenčíne, 11. januára 2015
kuchár hotela Grand v Trenčíne, 11. januára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
41 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame najemno, šampiňóny na plátky, ktoré urestujeme spolu s cibuľou na troche masla.
- 2
V druhom hrnci pripravíme svetlú zápražku z masla a hladkej múky. Zalejeme ju horúcim vývarom, pridáme urestované šampiňóny s cibuľkou. Ochutíme soľou a korením a varíme domäkka.
- 3
Polievku rozmixujeme ponorným mixérom, zjemníme smotanou na šľahanie a už len krátko povaríme. Nalejeme do misky a ozdo-bíme do peny vyšľahaným mliekom a čerstvou pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Keď si uvážime, že huby obsahujú najmä vodu, tak ich zmixovanie polievku nezahustí. Samozrejme, zahusťovať sa dá všeličím, toto je jedna z možností.