Šampiňónové „kapučíno“ s čerstvou pažítkou

Radovan Minárik
kuchár hotela Grand v Trenčíne, 11. januára 2015
Šampiňónové „kapučíno“ s čerstvou pažítkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
41 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
1 PL
150 ml
400 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame najemno, šampiňóny na plátky, ktoré urestujeme spolu s cibuľou na troche masla.

  2. 2

    V druhom hrnci pripravíme svetlú zápražku z masla a hladkej múky. Zalejeme ju horúcim vývarom, pridáme urestované šampiňóny s cibuľkou. Ochutíme soľou a korením a varíme domäkka.

  3. 3

    Polievku rozmixujeme ponorným mixérom, zjemníme smotanou na šľahanie a už len krátko povaríme. Nalejeme do misky a ozdo-bíme do peny vyšľahaným mliekom a čerstvou pažítkou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ale ani chuťovo to nemusí byť zlé, taký šampiňónový krém, či polievka.
methi
Preco sa tam robi zaprazka, ked sa polievka mixuje, teda tym sa sama zahusti? Inak to moze byt dobra polievka.
redakcia
@methi , dostali sme takuto odpoved na Vasu otazku:
Keď si uvážime, že huby obsahujú najmä vodu, tak ich zmixovanie polievku nezahustí. Samozrejme, zahusťovať sa dá všeličím, toto je jedna z možností.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia