Bryndzu milujem na všetky spôsoby :-) Prvýkrát som bryndzovú polievku jedla u svokrovcov ... tak posúvam ich recept :-)
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a dáme variť spolu s celou cibuľou. Vody na zemiaky ale dáme viac. Budeme ju potrebovať. Keď sa zemiaky uvaria, vyhodíme (alebo zjeme) cibuľu.
- 2
Odlejeme si trochu vody zo zemiakov do zaváraninového pohára (alebo misky, alebo ... ) a odložíme. V ďalšej miske si zmiešame vodu s polohrubou múkou. Pridáme tam nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a urobíme si "melence" ... halušky. Malou lyžičkou vytvarujeme melence a dáme ich variť k zemiakom.
- 3
Keď sú aj melence uvarené, vymiešame vo vode zo zemiakov bryndzu s tvarohom a vlejeme k zemiakom Na koniec pridáme kúsok masla na zahustenie:-)
- 4
Vychytávky : Nemusí sa dať tvaroh, jednoducho sa dá viac bryndze. Ale v tejto verzii je polievka jemnejšia :-) Miluje ju aj môj 2,5 ročný syn :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu