Foto: lenka1503
porcie
Postup
-
1
Huby očistíme a pokrájame na mesiačiky. Cibuľu pokrájame nadrobno.
- 2
Takúto panvicu používam, ale ak nemáte tak kludne to robte v hrnci. Na panvici na masle (50g) speníme cibulu. Pridáme rozmarín, ryžu a celé to podlejeme vínom. Pridáme poomrvený masox a podlejeme trochu vodou (asi deci). Do rizota teraz pridáme rozlisovaný strúčik cesnaku a asi 30 g masla.
- 3
občas premiešame a kým ryža nezmäkne tak ju občas podlejem trochu vodou aby sa nepripálila.
- 4
Polovicu húb dáme do rizota a druhú polovicu dáme na plech. Osolíme a okoreníme ich, pridáme kúsky masla na vrch a ugrilujem v rúre.
- 5
Podávame s čerstvým šalátom. Rizoto naservírujem na tanier, do stredu dáme grilované huby. Môžeme posypať strúhaným syrom alebo parmezánom. Podávame s pohárom červeného vína.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu