Kalmycký čaj Chursan cja

jolkipalki - fotkajolkipalki, 11. októbra 2009

Tento čajíček je zložitejšia verzia džomby a pre niektorých mojich priateľov na Slovensku je skôr polievkou varenou na čaji. Je neuveriteľný v čase veľkých Zobraziť celý popisTento čajíček je zložitejšia verzia džomby a pre niektorých mojich priateľov na Slovensku je skôr polievkou varenou na čaji. Je neuveriteľný v čase veľkých horúčav a pije sa horúci. Dnes si Chursan cja dáte hádam už len v reštauráciach Elisty..

10
porcií
1 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1.5 l
40 g
0,5 l
25 g
15 g
50  g
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Lisovaný (ak nie je tak aj sypaný) čierny čaj zalievame chladnou vodou, vodu privedieme do varu a nechamie vrieť 5 minút

  2. 2

    Do toho vlievame mlieko a opäť necháme povrieť 5 min.

  3. 3

    Oddelenie pražíme múku na baraňom vnútornom loji do zlatista

  4. 4

    Múku rozriedime čajom

  5. 5

    Po rozriedení múku vlievame do precedeného čaju.

  6. 6

    Pridáme maslo, soľ a mletý muškátový orech podľa chuti

  7. 7

    Podávame v nízkych šálkach

Diskusia k receptu

jolkipalki
neviem preco treba odvahu... piju to poriadne dlho a vidis ho, vzprasili polovicu sveta!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia