Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 27. novembra 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Husacia pečeň s calvadosovou omáčkouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde. Ja však do tradičnej podoby „hodov“ rád primiešam aj poriadnu dávku fantázie, nadšenia a odvahy...

4
porcie
30 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

240 g
2 ks
50 g
2 PL
200 ml (destilát pálený z jablkového vína)
50 ml
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Husaciu pečeň nakrájame na hrubšie plátky, do ktorých urobíme zárezy, okoreníme soľou a čiernym korením. V hrnci necháme zohriať hnedý cukor, pridáme calvados a maslo, zalejeme smotanou na varenie. Zmes necháme varením zhustnúť.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme cukor, vložíme doň ošúpané jabĺčka nakrájané na plátky, ktoré opečieme z obidvoch strán.

  3. 3

    Medzitým na ďalšej panvici sprudka opečieme plátky husacej pečene, do ktorej opatrne prilejeme calvados. Opečenú pečeň podávame prekladanú kúskami jabĺk a preliatu omáčkou calvados.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist