Husacia pečeň
Husacia pečeň

Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 27. novembra 2017
Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde. Ja však do tradičnej podoby „hodov“ rád primiešam aj poriadnu dávku fantázie, nadšenia a odvahy...

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

240 g
2 ks
50 g
2 PL
200 ml (destilát pálený z jablkového vína)
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Husaciu pečeň nakrájame na hrubšie plátky, do ktorých urobíme zárezy, okoreníme soľou a čiernym korením. V hrnci necháme zohriať hnedý cukor, pridáme calvados a maslo, zalejeme smotanou na varenie. Zmes necháme varením zhustnúť.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme cukor, vložíme doň ošúpané jabĺčka nakrájané na plátky, ktoré opečieme z obidvoch strán.

  3. 3

    Medzitým na ďalšej panvici sprudka opečieme plátky husacej pečene, do ktorej opatrne prilejeme calvados. Opečenú pečeň podávame prekladanú kúskami jabĺk a preliatu omáčkou calvados.

Diskusia k receptu

relaxx1
Nádherná pastva pre oči až sa mi slinky zbiehajú... Hneď by som to zjedla len by sa za tým zaprášilo
evanaaa
Vidím tam všeličo, až na tú pečeň, tú nevidím, ale inak to pekne a chutne vypadá.
evanaaa
Vidím, že na obrázku viac vidieť jablká, z pečene len trocha vykúka. Neber ma doslova.....Nejako si sa do mňa dnes pustila, stalo sa ti niečo, alebo ťa niekto nahneval?
evanaaa
Zabudla som dopísať, ty si sa k samotnému receptu ani nevyjadrila, ale mňa si komentovať nezabudla.
afataga
@Evanaaa (28.11.2017 18:49)

Nevyjadrila som k rcp., lebo sa mi vobec nepaci a druhy krat by si sa mala lepsie pozriet, kym cosi take napises. Nic sa mi nestalo, len mi nedalo, lebo tu pecen tam pekne vidiet.
1x astor