Husacia pečeň
Husacia pečeň

Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 27. novembra 2017
Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde. Ja však do tradičnej podoby „hodov“ rád primiešam aj poriadnu dávku fantázie, nadšenia a odvahy...

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

240 g
2 ks
50 g
2 PL
200 ml (destilát pálený z jablkového vína)
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Husaciu pečeň nakrájame na hrubšie plátky, do ktorých urobíme zárezy, okoreníme soľou a čiernym korením. V hrnci necháme zohriať hnedý cukor, pridáme calvados a maslo, zalejeme smotanou na varenie. Zmes necháme varením zhustnúť.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme cukor, vložíme doň ošúpané jabĺčka nakrájané na plátky, ktoré opečieme z obidvoch strán.

  3. 3

    Medzitým na ďalšej panvici sprudka opečieme plátky husacej pečene, do ktorej opatrne prilejeme calvados. Opečenú pečeň podávame prekladanú kúskami jabĺk a preliatu omáčkou calvados.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Vidím, že na obrázku viac vidieť jablká, z pečene len trocha vykúka. Neber ma doslova.....Nejako si sa do mňa dnes pustila, stalo sa ti niečo, alebo ťa niekto nahneval?
@Evanaaa (28.11.2017 18:49)

Nevyjadrila som k rcp., lebo sa mi vobec nepaci a druhy krat by si sa mala lepsie pozriet, kym cosi take napises. Nic sa mi nestalo, len mi nedalo, lebo tu pecen tam pekne vidiet.

Pridaj komentár k receptu: