Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 27. novembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde. Ja však do tradičnej podoby „hodov“ rád primiešam aj poriadnu dávku fantázie, nadšenia a odvahy...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Husaciu pečeň nakrájame na hrubšie plátky, do ktorých urobíme zárezy, okoreníme soľou a čiernym korením. V hrnci necháme zohriať hnedý cukor, pridáme calvados a maslo, zalejeme smotanou na varenie. Zmes necháme varením zhustnúť.
- 2
Na panvici rozohrejeme cukor, vložíme doň ošúpané jabĺčka nakrájané na plátky, ktoré opečieme z obidvoch strán.
- 3
Medzitým na ďalšej panvici sprudka opečieme plátky husacej pečene, do ktorej opatrne prilejeme calvados. Opečenú pečeň podávame prekladanú kúskami jabĺk a preliatu omáčkou calvados.
Tiež husacia pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Myslis, ze to hnede prekladane platkami jablk je co asi ???
Nevyjadrila som k rcp., lebo sa mi vobec nepaci a druhy krat by si sa mala lepsie pozriet, kym cosi take napises. Nic sa mi nestalo, len mi nedalo, lebo tu pecen tam pekne vidiet.