Kečup najlepší

mariana1982 - bez fotkymariana1982, 13. apríla 2016

Pridávam tento môj osvedčený recept už teraz, keďže v lete sa budem venovať zaváraniu okrem iného a nebude času. Je to niečo medzi kečupom Zobraziť celý popisPridávam tento môj osvedčený recept už teraz, keďže v lete sa budem venovať zaváraniu okrem iného a nebude času. Je to niečo medzi kečupom a pretlakom, z dvoch pohárikov robím aj rajčinovú polievku v zime. Kto má rád štiplavé, nech si pridá feferónky počas varenia. Dávka je na 8 pohárikov ala 3 dcl.

Suroviny

4 kg
8 ks
1 ks veľká
4 ks
2 PL
1 dl
1 dl
1 PL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
2 bal.
200 g




Postup

  1. 1

    Zeleninu nakrájať nadrobno, cviklu nastrúhať nahrubo (pridáva sa aj kvôli farbe), pridať ostatné suroviny okrem cukru a zlateho klasu, rozvariť a variť asi 1 hodinu. Potom prepasírovať.

  2. 2

    Zlaté Klasy (dá sa nahradiť maizenou 80g) zmiešať s cukrom a vysypať do kečupu, dobre miešať a nechať ešte prevrieť. Kto sa bojí, že sa mu spravia glocky, nech odoberie trocha kečupu, nechá vychladnúť a v tom zmieša pudingy s cukrom a potom nech to vleje do zvyšku. Kečup sa naleje do pohárov a sterilizuje. Lepšie ak použijete morskú soľ a hnedý cukor, bude mať lepšiu chuť.

Diskusia k receptu

yana
Keď som začala čítať suroviny, vravím si, že veď to je ako môj.
Ale prvá má zarazila cvikla a tá maizeny to už zabila. Zas na druhej strane ho asi netreba variť do bezvedomia, aby sa odparil.

Takže aspoň jednu dávku skúsim.
Ozaj to viete, že hnedý cukor je biely zafarbený melasou?
mariana1982
@Yana (14.4.2016 16:05)

vari sa tolko az sa rozvari a vonia, aby sa dal dobre prepasirovat, cize asi hodinu, nemam odmerane. ano, hnedy repny je zafarbeny biely, ale ja pouzivam trstinovy hnedy v tych hnedych papierovych sackoch a ten nie je oklamany.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia