Sladkokyslá hubovica s pošírovaným vajíčkom
Milan Kovalčík
spolumajiteľ a šéfkuchár reštaurácie Fabrika v Poprade, 17. januára 2019
spolumajiteľ a šéfkuchár reštaurácie Fabrika v Poprade, 17. januára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
250 g čerstvé |
|
1 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Pošírované vajcia: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
|
|
|
|
Okrem toho (nemusí byť): | |
4 ks |
|
Postup
-
1
Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme, pridáme huby a vydusíme ich. Osolíme, pridáme bobkové listy, korenie, očistenú a na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen, zalejeme litrom vody a necháme asi 30 minút variť.
- 2
Obe smotany zmixujeme s múkou. Potom za neustáleho miešania prilejeme zmes do polievky a varíme ďalších 10 minút. Nakoniec polievku dochutíme cukrom a octom.
- 3
Pošírované vajcia: Vodu v hrnci privedieme tesne pod bod varu. Ochutíme ju octom, soľou a korením. Do naberačky rozbijeme vajce a opatrne ho vložíme do vody. Varíme 3 až 4 minúty.
- 4
Polievku s pošírovaným vajcom môžeme podávať v chlebovom bochníku.
Tiež hubová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu