Žemľovka
Žemľovka

Žemľovka trochu ináč

Podlesnik - fotkaPodlesnik, 24. júla 2018

Je tu vela receptov na žemlovku, ale ani jeden taký ako robím ja. Tak som sa ho rozhodla, na spestrenie, pridať. Hlavný rozdiel je Zobraziť celý popisJe tu vela receptov na žemlovku, ale ani jeden taký ako robím ja. Tak som sa ho rozhodla, na spestrenie, pridať. Hlavný rozdiel je v tom, že nedávam tvaroh.

Suroviny

6 ks
50 g
3 ks
250 ml
100 g
1 bal.
30 g
500 g




Postup

  1. 1

    Rožky pokrájam na tenké krúžky, v horúcom mlieku roztopím maslo, rozšľahám vajcia, vanilkový cukor a práškový cukor. Zalejem rožky.

  2. 2

    Do vymasteného, strúhankou vysypaného kastróla dám polovicu rožkov, na to postrúhané jablká, pomleté alebo posekané orechy a posypem škoricou. Môže sa pocukrovať, ja necukrujem. Navrstvím druhú polovicu rožkov, pokvapkám maslom a vo vyhriatej rúre upečiem.

  3. 3

    Môj recept káže vyklopiť a posypať vanilkovým cukrom. Ja nevyklápam, krájam v kastróli a kladiem rovno na tanier.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dávno som žemľovku nerobila, ale dla by som si, aj táto tvoja je na zjedenie :), s orechami som ju nerobila ani ja, ale podobne netradičných žemľoviek nájdeš aj tu niekoľko. Inak, ja mám rada, ak je navrchu sneh, nie je to potom tak vysušené.
atulienka
A ja mám najradšej tie mierne pripečené, chrumkavé kolieska rožkov na vrchu žemľovky. Každému podľa chuti. Chválim nápad s orechami.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia