Žemľovka
Žemľovka

Žemľovka trochu ináč

Podlesnik - fotkaPodlesnik, 24. júla 2018

Je tu vela receptov na žemlovku, ale ani jeden taký ako robím ja. Tak som sa ho rozhodla, na spestrenie, pridať. Hlavný rozdiel je v tom, že nedávam tvaroh.

Suroviny

6 ks
50 g
3 ks
250 ml
100 g
1 bal.
30 g
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rožky pokrájam na tenké krúžky, v horúcom mlieku roztopím maslo, rozšľahám vajcia, vanilkový cukor a práškový cukor. Zalejem rožky.

  2. 2

    Do vymasteného, strúhankou vysypaného kastróla dám polovicu rožkov, na to postrúhané jablká, pomleté alebo posekané orechy a posypem škoricou. Môže sa pocukrovať, ja necukrujem. Navrstvím druhú polovicu rožkov, pokvapkám maslom a vo vyhriatej rúre upečiem.

  3. 3

    Môj recept káže vyklopiť a posypať vanilkovým cukrom. Ja nevyklápam, krájam v kastróli a kladiem rovno na tanier.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dávno som žemľovku nerobila, ale dla by som si, aj táto tvoja je na zjedenie :), s orechami som ju nerobila ani ja, ale podobne netradičných žemľoviek nájdeš aj tu niekoľko. Inak, ja mám rada, ak je navrchu sneh, nie je to potom tak vysušené.
atulienka
A ja mám najradšej tie mierne pripečené, chrumkavé kolieska rožkov na vrchu žemľovky. Každému podľa chuti. Chválim nápad s orechami.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha