Je tu vela receptov na žemlovku, ale ani jeden taký ako robím ja. Tak som sa ho rozhodla, na spestrenie, pridať. Hlavný rozdiel je Zobraziť celý popisJe tu vela receptov na žemlovku, ale ani jeden taký ako robím ja. Tak som sa ho rozhodla, na spestrenie, pridať. Hlavný rozdiel je v tom, že nedávam tvaroh.
Postup
-
1
Rožky pokrájam na tenké krúžky, v horúcom mlieku roztopím maslo, rozšľahám vajcia, vanilkový cukor a práškový cukor. Zalejem rožky.
- 2
Do vymasteného, strúhankou vysypaného kastróla dám polovicu rožkov, na to postrúhané jablká, pomleté alebo posekané orechy a posypem škoricou. Môže sa pocukrovať, ja necukrujem. Navrstvím druhú polovicu rožkov, pokvapkám maslom a vo vyhriatej rúre upečiem.
- 3
Môj recept káže vyklopiť a posypať vanilkovým cukrom. Ja nevyklápam, krájam v kastróli a kladiem rovno na tanier.
Tiež Žemľovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu