Vyprážaná kuracina na jarnej zelenine
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 1. apríla 2014
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
4 ks |
|
200 g |
|
6 ks na strúhanku |
|
500 ml |
|
Uhorkový šalát so smotanou: | |
800 g |
|
1 ks viazaničky |
|
80 g |
|
4 PL |
|
400 ml |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
Jarná zelenina: | |
400 g |
|
200 g |
|
20 g |
|
1 ks |
|
60 g |
|
|
Postup
-
1
Kurence očistíme a umyjeme. Naporciujeme na menšie kusy (8–10 ks), osolíme a obalíme v klasickom trojobale (hladká múka, vajcia, strúhanka). Vyprážame v čerstvom oleji. Do oleja nedávame veľa kúskov naraz. Keď už sa mäso vypráža, tak z teploty trochu uberieme a ďalej smažíme pod pokrievkou.
- 2
Uhorkový šalát so smotanou: Na uhorkový šalát so smotanou nepotrebujeme vodu. Do smotany pridáme cukor, čerstvo mleté čierne korenie, ocot a pretlačený cesnak. Dresing je hotový. Uhorky olúpeme, nastrúhame na tenké kolieska, pridáme na tenko nakrájanú jarnú cibuľku a osolíme. Necháme odpočinúť a potom vytlačíme prebytočnú slanú vodu. Uhorky s cibuľkou premiešame s dresingom a odložíme na pár hodín do chladničky.
- 3
Jarná zelenina: Mladú zeleninu, na kocky nakrájaný kaleráb a zeler, a cícer uvaríme. Petržlenovú vňať podusíme na masle, pridáme zeleninu a podávame k vyprážanému kurčaťu a šalátu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu