Vyprážaná kuracina na jarnej zelenine

Ladislav Gányiovics
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 1. apríla 2014
Vyprážaná kuracina na jarnej zelenine
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
4 ks
200 g
6 ks na strúhanku
500 ml
Uhorkový šalát so smotanou:
800 g
1 ks viazaničky
80 g
4 PL
400 ml
3 strúčiky
Jarná zelenina:
400 g
200 g
20 g
1 ks
60 g




Postup

  1. 1

    Kurence očistíme a umyjeme. Naporciujeme na menšie kusy (8–10 ks), osolíme a obalíme v klasickom trojobale (hladká múka, vajcia, strúhanka). Vyprážame v čerstvom oleji. Do oleja nedávame veľa kúskov naraz. Keď už sa mäso vypráža, tak z teploty trochu uberieme a ďalej smažíme pod pokrievkou.

  2. 2

    Uhorkový šalát so smotanou: Na uhorkový šalát so smotanou nepotrebujeme vodu. Do smotany pridáme cukor, čerstvo mleté čierne korenie, ocot a pretlačený cesnak. Dresing je hotový. Uhorky olúpeme, nastrúhame na tenké kolieska, pridáme na tenko nakrájanú jarnú cibuľku a osolíme. Necháme odpočinúť a potom vytlačíme prebytočnú slanú vodu. Uhorky s cibuľkou premiešame s dresingom a odložíme na pár hodín do chladničky.

  3. 3

    Jarná zelenina: Mladú zeleninu, na kocky nakrájaný kaleráb a zeler, a cícer uvaríme. Petržlenovú vňať podusíme na masle, pridáme zeleninu a podávame k vyprážanému kurčaťu a šalátu.

Diskusia k receptu

methi
Do toho salatu miesto octu a smotany by som dala skor jogurt.
kukulienka71
Chutnučký receptík!už som si zvykla,že foto nekorešponduje s postupom(zoznam zeleniny)ale to neva!akákoľvek zelenina tam pasuje:-)@methi ,prosím,ak si ešte nejedla so šľahačkovou smotanou uhorkový šalát,nevieš,o čo prichádzaš!hovorím to vážne.Aj s jogurtom je fajn,ale ten rozdiel v chuti ma už presvedčil o tom,aby som nemenila! tiež ho tak robím;-)
methi
Fakt? Ja som zvyknuta na raity s jogurtom, ani by ma nenapadlo robit salat so smotanou. Ale asi teda budem musiet skusit ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia