Všezelená pohánka

alzbetty - fotkaalzbetty, 7. augusta 2014
Všezelená pohánka
Foto: alzbetty

Sezónu zeleniny treba využiť naplno... dnes som vsadila na všetko zelené, čo sa u nás doma vyskytlo :)

1
porcia
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 g
 kúsok
 hrsť
1 ks
1/2 bal.
podľa chuti
1/2 ks
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Pohánku zalejeme vriacou vodou (na 1 diel pohánky 2 diely vody), osolíme, okoreníme mletým bielym korením a asi 2 minúty povaríme. Odstavíme a necháme pod pokrievkou vsiaknuť.

  2. 2

    Cuketu umyjeme, ak je staršia tak olúpeme a vyberieme semienka, inak nakrájame na kocky, podobne aj papriku a cibuľu. Cibuľu opečieme na oleji, pridáme plátky cesnaku a prisypeme cuketu, papriku a hrášok. Osolíme, pridáme bylinky podľa chuti (čerstvé či sušené). Opekáme (ak prihára, treba priliať trošku vody). Pokvapkáme citrónovou šťavou.

  3. 3

    Tofu nakrájame na kocky, ochutíme vegetou a pridáme ku koncu opekania. Mierne opečieme a odstavíme. Naservírujeme a posypeme bylinkami a ozdobíme napr. paradajkami

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia