Ryžové krekry
Jednoduché, zdravé chrumkanie. Na fotke je robené z 2 šálok ryže na klasickom velkom plechu. Recept je...
Obed 3 v 1 /fotorecept/
Pre tých, čo neradi varia, ale radi papajú, hlavne teplú stravu.
Žinčicová polievka
Dostal som na ňu link pri komentároch. Nedalo mi tak som ju vyskúšal, fakt je...
Kysnuté dolky trochu inak
Tento recept mám od svokry . Manžel a syn ho nesmierne miluju a vždy sa nevedia dočkať...
Domáca čokoláda
U nás máme veľmi radi sladké záležitosti, rad na ne prichádza väčšinou po dobrom obede počas...
Domáce šiflíky s karamelizovanou sudovou kapustou
Veľmi chutné domáce fliačky s karamelizovanou sudovou kapustou ako ich robila moja maminka... príjemná spomienka na...
Paprikáš krumple
na slaninke opražíme do růžova na drobno nakrájanú cibulu, pridáme mletú červenú sladkú papriku -...
Brokolicové palacinky
Pretože sa z mojej dcérky stala vegetariánka, pripravila som, pri jej poslednej návšteve, ...
Kuracie ragú Bianco
... teda biele. Inšpiroval ma Gennaro Contaldo, môj obľúbený Talian. Dôvod prečo biele je...
Dusené plnené zemiaky s paradajkovou šťavou
Tento recept je z kuchárskej knihy. Ktorú som zdedil po mame, je to kniha z...
Zemiaky s cesnakom
V Indii nazývané Aloo Lasuni, kde Aloo = zemiak, Lasun = cesnak. Môžeme podávať...
Sous Vide
To je môj prvý pokus Sous Vide so sviečkovej a grilovanej zeleniny + grilovanej červenej repy. Naozaj...
Krémová polievka z mrkvy, cvikle a tekvice
Na obed polievky nejedávam, stačí mi hlavné jedlo, tak som si ich začala variť na...
Toast s bielou fazuľou
Zbožňujem slané raňajky a tento toast spĺňa všetky moje kritériá: teplé raňajky, slané a také, ...
Zapekaná zelenina
Rúru zohrejeme na 180 °C. Pekáč s rozmermi 15 x 25 cm vymastíme roztopeným olejom alebo...
Kolienka s mletým hovädzím, tymianom a paradajkami
Mleté mäso je výborné, pretože sa dá použiť na mnoho spôsobov, je rýchlo pripravené a...
Zimná polievka
Krémové polievky varím bez smotany. Chuť smotany sa samozrejme nedá nahradiť. Polievka však bude veľmi...
Kuracie prsia na tekvicovom rizote
Ak vám dá niekto pár hlávok tekvice hokkaido zo záhradky a neviete čo s ňou, toto...
Fantastický šalát Miloš
Tento šalát mám od svojho veľmi dobrého priateľa. Ani raz mi však nechutil tak dobre, ...
Maslové haluštičky – ňočky – do polievok
Tento osvedčený rcp z pokladnice „Doma, pod Šibenou horopu ... !“ som Vám už dávno dlžný....
Strapačky s kyslou kapustou pre Tatuša
Nikdy sa nestretli; dokážem si moje krajšie a lepšie JA, dcérku Angeliku, otca Tatiho a...
Tofu na hubách
Jedlo vhodné na "zeleninový deň" v rámci stravovania podľa zásad oddelenej stravy.
Pirohy z cvikly a zemiakov plnené plnkou z čevenej šošovice a masliakov
Veľmi rada sa hrám s tradičnými slovenskými receptami, farbami a chuťami. Dlho mi chodili po...
Žitnoostrovský paprikáš zo sumca
K paprikášu uvaríme hustý perkeltový základ. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme vodu a varíme, ...
Horárkina polievka
Mäso zo sliepky vložíme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a privedieme do varu. Pridáme očistený pokrájaný zeler,...
Hrášková polievka s mrveničkou
Hrášok očistíme vyberieme aj niekoľko mäkších šupiek, očistenú mrkvu postrúhame , cibuľu nakrájame nadrobno. Kuracie krídla...
Huspenina teraz aj s údeným mäsom
U nás veľmi obľúbená huspenina a robím ju len s čerstvého mäsa, teraz som pridala aj...
Cviklové rizoto
Na 1PL masla a olivovom oleji speníme šalotku, cesnak a pridáme ryžu, ktorú orestujeme...
Hrachorová kaša
Na Nový rok máme jesť šošovicu, aby sme boli bohatí. No dnes, v čase...